17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

SHÇEK: Çocukların hepsine bakamıyoruz

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 19 Aralık 2002 tarihinde “Korunmaya muhtaç çocuklara sadece devlet bakabilir” hükmüne dayanarak, Nesin Vakfı’ndaki “çocukların bakımı” ve “kurum yönetiminin” kendisine devrini istemişti. Bu istek Ankara 4. İdare Mahkemesi’nce kabul edilmedi.

Nesin Vakfı’nı kapatma talebine ret

Ancak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul’da görülen bir davada ise önceki görüşlerinin tam aksini savundu.

‘YETERSİZ KALINIYOR’

Bu dava, 6 Mayıs 2003 tarihinde Taksim’de madde bağımlısı çocuklar tarfından öldürülen SAT komandosu yüzbaşı Zeki Şen’in ailesince kurum aleyhine açılan 75 milyar lira tazminat davası.
İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nde görülen davaya kurumun gönderdiği 7 sayfalık savunmada, korunmaya muhtaç, kimsesiz ya da sokak çocuğu olarak bilinen bu çocuklara bakmakta yetersiz kalındığı itiraf ediliyor.

‘İŞBİRLİĞE VE KOORDİNASYON GEREKLİ’

Savunmada, “Kurumumuz bu çocukların hepsine birden ulaşmaya çalışmakta ancak bu konuda ülkemizin sosyal ve ekonomik yapısından ve çocukların özel durumlarından kaynaklanan bir dizi engel de karşımıza çıkmaktadır. Tüm çabalara rağmen sokakta yaşayan, çalışan çocuklar sorunu toplumsal bir sorundur. Başta aileler olmak üzere topluma ve tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere, üniversitelere görevler düşmektedir. Bu soruna çözüm getirmek SHÇEK Genel Müdürlüğü’nün görevi olmakla birlikte, bu sorun çeşitli sorunların bir bileşkesi olduğundan çok yönlü işbirliği ve koordinasyon gerekmektedir. ” denildi.

ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 20:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?