17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sigara üreticilerini insan sağlığı değil tazminat düşündürüyor!

Her yıl dünyada 4 milyon, Türkiye’de ise 100 bin kişinin ölümüne sebep olan sigara için Avrupa’da ciddi tedbirler alınmaya başlandı. Sigara üreticileri sebep oldukları ölümlere tazminat cezası ödememek için Avrupa’ya gönderdikleri paketlerin üzerine dev harflerle, "Sigara öldürür, sigara hem size hem de çevrenize zararlıdır" yazarken, Türkiye’de imal edilen ya da ithal edilen sigaralardaki uyarı yazıları büyüteçle bile zor görülüyor.

Bursalı sigara tiryakisi Ali Karagöz, Avrupa’daki bir yakınından hediye olarak gönderilen sigarayı alınca şaşkına döndüğünü ifade etti. Sigara paketlerinin üzerinde büyük harflerle İngilizce olarak "Sigara öldürür" anlamına gelen "Smoking kills" ve ayrıca "Sigara yavaş ve acı veren bir ölüme sebep olur", "Sigara ciddi bir şekilde size ve çevrenize zarar verir", "Sigara deri ve cildinizin yaşlanmasına yol açar" yazısını gören Karagöz, sigarayı bırakmaya karar verdi.

Sigara paketini eline aldığında ölümü hatırladığını belirten Karagöz, "Günde 1 paket sigara içiyorum. Ancak bu uyarı yazısını gördükçe canım sigara içmek istemiyor. Marlboro’nun tadı kaçtı. Türkiye’de üretilen ya da ithal edilen sigaraların paketlerinin üzerine de aynı büyüklükte uyarılar olmalı" dedi.

BURSA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 14:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?