20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sigara yasağına 'sanatsal' çelme

ABD'nin Minnesota eyaletinde, sigara yasağının işlerini azalttığından şikâyetçi bazı bar sahipleri, çareyi -Shakespeare'e ithafen- 'Bütün bar bir sahnedir, müşteriler de oyuncular' sözünü hayata geçirmekte buluyor.

Zira eyalette geçen sene başlatılan sigara yasağı yasasına göre, barlarda sigara içmek kesinlikle yasaklanırken sahneye çıkan oyunculara, oyunun bir parçası olduğu sürece, sigara içmek serbest. Kanundaki bu maddeden yararlanan 30 kadar bar sahibi de, haftada birkaç kez 'tiyatro gecesi' düzenleyerek bütün müşterileri 'oyuncu' ilan ediyor.

Böylece sırayla sahneye çıkan müşteriler, genellikle hiçbir şey yapmadan veya sadece içinden geçenleri söyleyerek sigaralarını tüttürebiliyor. Minnesota Sağlık Departmanı durumdan hiç hoşnut değil ve söz konusu barlara ceza verebilmenin yollarını arıyor. The Rock isimli heavy metal barının sahibi Brian Bauman'a göre müşteriler "Sigara yasağı öncesi dönemdeki kendi hallerini oynuyorlar." Tiyatro geceleri sergilenen oyunun adıysa manidar: 'Yasak Öncesi'.

Radikal
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 22:40:41
Güncelleme :8 Mart 2008 Cumartesi 22:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?