30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sigaranın yerini tutar mı?

Kapalı mekanlarda sigara yasağının dalga dalga yayılmasının ardından zor durumda kalan sigara tiryakilerinin imdadına 'sıvı sigara' yetişti.

Hollanda'da bir yıldır satışta olan 'Liquid Smoking' adlı ürünün büyük ilgiyle karşılandığı belirtiliyor. Mevcut enerji içeceği pazarının zıt yönünü hedefleyen United Drinks adlı firma, yeni içeceği yılbaşından önce İngiltere'de satışa sunmayı planlıyor.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre nikotin içermeyen ürün, 'sükunet ve rahatlama hissi' veren ve çeşitli Güney Afrika bitkilerinin köklerinden elde edilmiş bir karışım ihtiva ediyor.

Yaklaşık 3 dolara satılacak ürünün kalori miktarı da çok düşük olacak. Satın almak için yaş sınırı öngörülmese de ürünü imal edenler, 'Liquid Smoking''in 15 yaşından küçükler tarafından içilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.

United Drinks CEO'u Martin Hartman, geliştirdikleri ürünün nikotne benzer özellikler taşıdığını belirterek, sigara yasağından muzdarip olan insanlara yardımcı olmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kişilerin sigara içmek yerine ürünü tercih edebileceklerini kaydeden Hartman, ürünün bir ila 4 saat arasında sigaraya olan ihtiyacı gidereceğini söyledi.

Star/internet
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 22:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?