21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Sigaraya bir zam daha

British American Tobacco (BAT), ÖTV artışına bağlı Türkiye’deki ana markaları Pall Mall ve Wiceroy sigaralarının fiyatlarını artırdı.

Önceki satış fiyatı 2 milyon lira olan Pall Mall’ın normal, lights ve ultra lights fiyatı 2.3 milyon liraya yükseltilirken, 1.6 milyon lira olan Wiceroy’un kısa normal, lights ve süper lights tiplerinin fiyatı 1.8 milyon, 1.8 milyon lira olan Wiceroy uzun fiyatı ise 1 milyon 950 bin liraya çıkartıldı.

BAT Türkiye Genel Müdürü Paul Helderman, hükümetin vergilendirme sistemini yeniden düzenlediğini hatırlatırken, "yeni vergilendirme sistemiyle ilgili açıklama, rekabet koşullarını uluslararası sigara üreticileri açısından çok daha zorlaştırdı. Yeni sistem mevcut vergilendirme sistemini temelinden değiştirerek, pazardaki üreticilerden birini desteklerken, diğer yandan belli markalarda vergi miktarının önemli oranda artmasına yolaçtı" diye konuştu.

Helderman, "Danıştay’a dava açtınız. Hükümeti karşınıza almadınız mı" sorusuna ise "Davanın açılması, zamanlama ile ilgili prosedürlerde bir uygunsuzluk olduğunu düşündüğümüz içindi. Hükümetle her zaman açık diyalog içindeyiz. Olmaya da devam edeceğiz. Hükümet yeni bir vergi sistemini açıkladı. Biz bunun yeterince adil olmadığını düşünüyoruz. Bu artış, tek bir üreticiyi destekliyor. Türkiye’ye yatırım yapmaya gelmiş bir firma olarak rekabet etmek istiyoruz" dedi.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 17:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?