18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sigaraya ÖTV zammı

Hükümetin geçtiğimiz hafta sigaradaki vergi oranlarını değiştirmesinin ve maktu vergi oranlarını artırmasının ardından ilk zam Winston’a geldi.
Kısa Winston’un fiyatı yüzde 27.3 oranında artışla 2 milyon 800 bin liraya yükseldi.

Japan Tobacco International (JTI), geçen hafta özel tüketim vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan değişikliğin ardından, orta fiyat kategorisinde yer alan ürünü Winston sigarasının fiyatını artırdı.

Buna göre, 2 milyon 300 bin lira olan Uzun Winston ve Uzun Winston Light sigaralarının fiyatı yüzde 26.1 oranında artışla 2 milyon 900 bin liraya çıktı.

Kısa Winston’ın, Box, Soft, Light ve Superlight çeşitlerinin fiyatları da yüzde 27.3 oranında artışla 2 milyon 200 bin liradan 2 milyon 800 bin liraya yükseldi.

JTI tepkili

Zamla ilgili olarak JTI’dan yapılan yazılı açıklamada, yeni vergilerin, Türkiye pazarında orta ve uygun fiyat kategorilerinde yer alan uluslararası sigaraların orantısız ve adeta ceza niteliği taşıyan bir biçimde vergilendirilmesi sonucunu getirdiğini iddia edildi. Açıklamada, buna karşılık TEKEL ürünlerine ise düşük vergileme ile koruyucu bir sistem uygulandığı öne sürüldü.

JTI Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Servisimin Cömert Birced ise "Hükümetin yeni vergi politikası karşısında bu bizim ilk aşamadaki asgari tepkimizdir" ifadesini kullandı.

Winston fiyatlarının artırılmasına yönelik karara rağmen, JTI’nın ticari faaliyetlerinin uzun vadeli geleceği üzerindeki risklerin sürdüğü kanısında olunduğu belirtilen açıklamaya göre, şirket yetkilileri de JTI’nın Türk pazarında varlığını sürdürebilmesi açısından, yeni fiyat stratejileri geliştirmenin kaçınılmaz olduğu görüşünü taşıyor.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 17:42:24
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 17:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?