20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Siirt Belediyesi'ne soruşturma

DTP'li belediye meclis üyelerinin, Siirt Belediyesinin bazı uygulamalarının soruşturulması başvurusunu reddeden İçişleri Bakanlığı kararının Danıştay tarafından bozulduğu bildirildi.

DTP'li Belediye Meclis Üyesi Hidayet Elinç, yaptığı açıklamada, yapımı devam eden Kasaplar Deresi Park İnşaatı işi bitmiş gibi tahakkuk müzekkeresi düzenlenerek müteahhide ödeme yapıldığı, şehir içi temizlik ve asfaltlama ihale işinde usulsüzlük, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsis edilen 500 bin YTL'nin usulsüz harcandığı iddiasıyla Belediye Başkanı Mervan Gül ve 15 belediye personeli hakkında soruşturma açılması için girişimde bulunduklarını söyledi.

Yaptıkları başvurunun İçişleri Bakanlığının 10 Ocak 2008 tarihli kararıyla reddedildiğini belirten Elinç, İçişleri Bakanlığınca alınan bu kararın Danıştay 1. Dairesince incelenerek bozulduğunu bildirdi.

Elinç, “İçişleri Bakanlığının kararı, Danıştay 1. Dairesince 28 Nisan 2008 tarihli 2008/457 sayılı kararla bozulmuştur. Karar bize yeni tebliğ edildi. Şikayet dilekçemizde belirttiğimiz hususlar, Danıştay 1. Dairesince incelemeye değer bulunmuştur. Bu konuların incelenmesi ve gerçeklerin ortaya çıkmasından yanayız. Adalet gerçekleri ortaya çıkaracaktır” dedi.

Belediye Başkanı Mervan Gül ise karardan haberdar olduğunu belirterek, “Konu yargıya intikal ettikten sonra açıklama yapmam doğru olmaz. Adalet en doğru kararı verecektir” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 17:37:29
Güncelleme :20 Temmuz 2008 Pazar 17:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?