20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Şık'ı getirmeye araç yok!

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Şık ile gazeteci Ertuğrul Mavioğlu'nun birlikte kaleme aldıkları "Kırk Katır Kırk Satır - Ergenekon'u Anlama Kılavuzu" adlı kitabın, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan dava 13 Mayıs 2011'e ertelendi. Ahmet Şık'ın, cezaevi aracı olmadığı için duruşmaya gelemediği bildirildi.

Kadıköy 2. Asliye Mahkemesi'nde görülen duruşmada Ertuğrul Mavioğlu hazır bulunurken, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, cezaevi aracı olmadığı için duruşmaya katılmadı. 13 Mayıs 2011'e ertelenen duruşmanın ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Ertuğrul Mavioğlu, "Ahmet Şık ile birlikte yargılandığımız, kitapla ilgili davanın duruşması biraz gecikmeli olarak başladı. Ahmet Şık, Silivri Cezaevi'nden araç yokluğu sebebiyle getirilmediği yönünde bir müzekkere yazılmış mahkemeye. Mahkemeye yazılan bu müzekkere ile ilgili avukatımız Fikret İlkiz, bugün Silivri Cezaevi'nden kaç tutuklunun hangi mahkemelere götürüldüğünü, nerelere sevk edildiğini, kaç araç olduğunu, kaç şoför bulunduğunun sorulmasını istedi. Nihayetinde karar duruşması olduğu, tabi biliyorsunuz artık resmi gazete de yayınlanan tebliğ nedeniyle artık asliye ceza mahkemelerinde savcı yok, savcı olmadığı için bir mütalaa verilmesi de söz konusu değil" dedi.

Duruşmanın 13 Mayıs 2011 tarihine ertelendiğini belirten Mavioğlu, "Hakim, avukatımızın talebi doğrultusunda hem Ahmet Şık'ın 13 Mayıs'ta muhakkak surette duruşma da hazır edilmesine ve Silivri Cezaevi'nden bugün neden getirilmediğine dair, avukatımızın sorduğu bir dizi sorunun da sorulmasına karar verdi. Duruşma böylelikle sona erdi. Yüzüne okunması zorunluluğu olduğu için Ahmet Şık gelmeden bu dava bitmez. O yüzden 13 Mayıs'ta umarım daha yağmursuz, daha güzel bir hava da daha güzel bir gösteri yaparız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 16:51:05
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 19:09:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?