18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

'Silahla yapamadıklarını AB ile yapıyorlar'

İnegöl - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rumlar’ın, dünyayı da arkasına alarak Kıbrıs’ın tümüne sahip çıkmak için uğraştığını belirterek, "Rumlar, silahla yapamadıklarını, AB üyeliği sayesinde, ABD ve İngiltere’nin desteğiyle yapmaya çalışıyor" dedi.

Bursa’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Denktaş, Kıbrıs’ta, "Makarios tarafından daha önce uygulanan, 300 bin Türk’ün yarısının toprak altına gömüldüğü, diğer yarısının da göçe zorlandığı "Girit modeli"nin uygulandığını" savundu.

"Annan planı" olarak anılan planın, Rumlar’ın Kıbrıs’a hakim olması, burada yaşayan Türkler’in de azınlık durumuna gelmesi için hazırlanan büyük bir oyun olduğunu öne süren Denktaş,"Annan planını kabul etmek demek, Türkiye’nin (Kıbrıs’tan vazgeçtim) demesi anlamına gelmektedir" dedi.

Rumlar’ın Ada’da yaşayan halka oyun oynadığını, Türkiye’ye de baskı yaparak kendi istedikleri yola yöneltmeye çalıştığını öne süren Denktaş, "Referandumda ’evet’ diyelim diye dünyayı vaat ettiler. Yüzde 65 insanımız ’evet’ dedi bunlara. Biz, ’geleceği düşünün’ tehdidi altında ’evet’ der demez, dediler ki; (Demek ki Denktaş’ın bunca yıldır savunduğunu savunmuyorsunuz, istemiyorsunuz). Neydi savunduğumuz, bayraktı, hürriyetti, vatandı" diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 16:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?