24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Silahların gölgesinde spor

Irak’ın güneyinde bulunan Samava şehrinde düzenlenen vücut geliştirme şampiyonası halktan yoğun ilgi gördü. Yarışmaya katılan sporcular sahneye çıkarak hünerlerini gösterdiler. Yarışma sırasında Irak askerleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

Saddam Hüseyin döneminin sona ermesinin ardından Irak’ta spor müsabakalarına ağırlık verildi. Irak’ın güneyinde bulunan Samava şehrinde vücut geliştirme şampiyonası düzenlendi. Samava El Kadir Tiyatro Salonu’nda düzenlenen müsabakalara ilgi büyüktü.

Yarışmaya Necef, Kerbela, Divaniye, Nasiriye ve Samava’dan toplam 24 sporcu katıldı. Gençler Spor Birliği tarafından düzenlenen yarışmada birinciliği Samava bölgesinden Ahmet Cemil kazandı.

Silahların gölgesinde gerçekleştirilen yarışmalarda güvenliği Irak askeri sağladı. Tiyatro salonunun giriş ve çıkışlarında askerler üst araması yaparak izleyenleri salona aldı.
Spora ilginin giderek büyüdüğünü ifade eden Müsabaka Organizasyonu Temsilcisi Sadik Elmasevi, "Sporcularımız bugün başarı ile mücadele ettiler. Bu organizasyonu Kadın Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu tip organizasyonlara devam edeceğiz" seklinde ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 18:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?