25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Silivri Belediyesi'ne şok baskın

Silivri Belediyesi'nin çöp hizmeti ihalesinde yolsuzluk olduğu iddiasıyla polis, belediyenin ek binasına operasyon düzenledi.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, savcı nezaretinde akşam saatlerine doğru Silivri Belediyesi'nin ek hizmet binasına geldi. Çöp hizmeti ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla düzenlenen baskında, ihale ile ilgili çok sayıda evrak inceleme altına alındı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, belediyenin ek hizmet binasına polis tarafından yapılan operasyonla ilgili olarak, "Silivri Belediyesi'nde asla böyle bir usulsüz durum olması mümkün değildir. Böyle bir suiistimal görüntüsü yaratarak bizi yıpratmaya çalışan insanlara da savcılığın yaptığı inceleme sonucunda en büyük yanıtı vermiş olacağız" dedi.

Başkan Işıklar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Çevre Temizlik Müdürlüğümüz tarafından gerçekleşen çöp ve temizlik ihalesi sürecinde bir firma bana gelerek, 'İhaleyi ben aldım. Benim hakkımı hukukumu koruyun. Ben SODEP ve SHP'nin kurucusuyum' gibi ifadeler kullandı. Ben de 'İhalenin şartnamesinde SODEP'in ve SHP'nin kurucusu olunacak gibi bir ifade yok. İhaleyi siz aldıysanız, neden böyle bir korumaya ihtiyaç duyuyorsunuz. Ben gerçekleşen ihaleye kim girmiş? Ne yapmış? Ben bunları takip etmiyorum' dedim. Ben burada birlikte çalışacağım insanları bulundukları partiye göre seçmem. Bunun kriterlerine arkadaşlar bakar. Bu konuda personelime güveniyorum. Çalışma arkadaşlarımdan bu firmanın eksik evrak verdiğinden dolayı ihaleden elendiğini öğrendim. İhalede 2009 yılına ait bilançoları eksikmiş ve bu da ihalenin en önemli belgelerinden biri. Kendisi de ihaleden elendiği için bunu kasti bir unsura taşıyıp, bizi şikayette bulunmuş" dedi.

Belediyede herhangi bir yolsuzluğun bulunmadığını kaydeden Işıklar, "Silivri Belediyesi'nde asla böyle bir usulsüz durum olması mümkün değildir. Böyle bir suiistimal görüntüsü yaratarak bizi yıpratmaya çalışan insanlara da savcılığın yaptığı inceleme sonucunda en büyük yanıtı vermiş olacağız. Evraklar incelendikten sonra kamuoyuna tekrar açıklama yapacağım" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 17:15:01
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 20:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?