19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Silivri Ergenekon'a hazırlanıyor

Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesi içindeki adliye binasında görülecek Ergenekon davasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 20 Ekim'de yapılacak davanın ilk duruşmasına ilginin yoğun olacağı düşüncesiyle cezaevi çevresinde bazı hazırlıklar yaptıklarını bildirdi. Hüseyin Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlatılan cezaevi çevresinde bozuk olan 5 kilometre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki çift yönlü yolun altyapı ve asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Cezaevi çevresindeki yol iyileştirme, tretuvar ve asfalt kırığı çalışmalarının ise devam ettiğini, çalışmaların Ergenekon davası başlamadan tamamlanacağını ifade eden Turan, Ergenekon davasını takip etmek için çok sayıda kişinin ilçeye gelmesini beklediklerini anlattı. Dava süresince belediye tarafından cezaevi çevresinde ihtiyaç olması durumunda prefabrike tuvaletlerin kurulacağını kaydeden Turan, kurulacak stantlarda da basın mensuplarına su, sıcak içecek ve sandviç ikram edileceğini bildirdi. Bu arada, davayı takip etmek isteyen kişilerin ulaşım konusunda sorun yaşamamaları için Silivri terminalinden cezaevine saat 07.00'den 22.00'ye kadar servis minibüs ve otobüsleri konulacağı, seferlerin karşılıklı olarak her 10 dakikada bir gerçekleştirileceği öğrenildi.

Ek klasörler ve delil dosyaları adliyeye nakledildi

Ergenekon davasının ekleriyle birlikte 450 klasörden oluşan iddianamesi, davanın görüleceği Silivri'deki adliyeye gönderildi. Davanın, 20 Ekim Pazartesi günü başlayacak olması sebebiyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde oluşturulan özel bir bölümde tutulan ve yaklaşık 450 klasörden oluşan dava dosyasının, duruşmaların yapılacağı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyeye gönderilmesi kararlaştırıldı. Dosya ''Özel Harekât'' polislerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki adliye bahçesine çıkarılarak, Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamyonetle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki adliyeye gönderildi. Kamyonetin de bulunduğu 4 araçlık konvoyda ''Özel Harekât'' polisleri de yer aldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 07:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.79.xxx Tarih : 18.10.2008 10:44:01

çok merak ediyorum islami partilere engel olmak isteyen ve bu engellemeleri sebebi ile çeşitli suçlar istinat edilen kişilerin ne cezalar alacağına eğer aşırı dinciler başarı sağlarsa bu mahkemeler her ilde kurulur ve islam kafası ile düşünmeyen herkez yargılanıp ve bir şekilde cezalandırılır