1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Silvan saldırısı sıradan bir olay değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili Genelkurmay'ın soruşturmasının yanı sıra İçişleri Bakanlığına da soruşturma talimatı vermesi ile ilgili, "Bu olay sıradan bir olay değil. Genelkurmay tarafından inceleme yapılacağı gibi, bir de sivil gözle sivil iradenin bu şekilde bir inceleme yapması en doğal, en tabii yöntemdir. Toplumdaki soru işaretlerine de cevap oluşturabilecek bir araştırmayı çift yönlü yapmamızın uygun olacağını düşündük" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Burada gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu'nda 13 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili Genelkurmay soruşturmasına koşut olarak İçişleri Bakanlığına da soruşturma talimatı vermesi ile ilgili bir soru üzerine, "Bu olay sıradan bir olay değil. Genelkurmay tarafından incelenmesi yapılacağı gibi, bir de sivil gözle sivil iradenin bu şekilde bir inceleme yapması en doğal, en tabii yöntemdir. Toplumdaki soru işaretlerine de cevap oluşturabilecek bir araştırmayı çift yönlü yapmamızın uygun olacağını düşündük" dedi.

Silvan'daki saldırının ardından, "Kimse bizden iyi niyet beklemesin" açıklamasının hatırlatılması ve demokratik açılımın bitip bitmediğinin ve 'yöntem değişikliği' ile neyi kastettiğinin sorulması üzerine Erdoğan, bazı şeyleri karıştırıldığını Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin sadece Kürt vatandaşlara yönelik bir proje olmadığını söyledi. Erdoğan, "Terörist kötü niyetlidir. Kötü niyetli olan bizden iyi niyet beklemesin" dedi.

Erdoğan, yöntem değişikliği ile ilgili olarak da, "Atılması gereken adımlar strateji ve taktik bazında neyse ilgili birimlerimiz bunun adımlarını çok daha farklı şekilde atacaktır. Birçok atılacak adım vardır. Arkadaşlarımız çalışıyor. Geçen dönemde Hudut Birlikleri adı altına adım attık. Bunun çalışmaları yürütülüyor. Bu dönemde atacağımız adımlar da olacak. Bölgeye yönelik attığımız adımlarda, tüm istihbari kaynaklara varıncaya kadar, Kuzey Irak'taki gelişmelere varıncaya kadar, çalışmalarımız çok daha hassas ve farklı gelişecektir. Bu mücadele kısa süreli bir mücadele değildir. Bunu ilk iktidar döneminde de söyledik. Herkes kendine göre, 'İRA, ETA şöyle yaptı' diyor Hangisi bitti? Terörün tamamen bitmesi, kim söylüyorsa, yalandır. İdeal nokta, terörü zayıf düşürmektir. Biz de Türkiye'de terörü minimize etmenin mücadelesini vereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, 2'si asker 3 kişinin terör örgütü tarafından kaçırılması ile ilgili son gelişmelerin sorulması üzerine de İçişleri Bakanlığı, Jandarma ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Gazze'ye gideceğine yönelik Filistin ve İsrail basınındaki haberlerle ilgili olarak da, "Mısır ziyaretimizin henüz tarihini kesinleştiremedik. Mısır ziyaretinden sonra Gazze'ye geçme arzumuz var ama kesinleşmiş değil. Şartlar oluşursa bir Gazze ziyareti düşünüyorum. Dışişleri bu konuda çalışmalarını yapacak. Alacağımız neticeye göre böyle bir ziyareti de yapmayı arzuluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 18:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
haci ziya gülkanat IP: 77.239.62.xxx Tarih : 19.07.2011 23:11:18

Sayin basbakan hayal aleminde Yüzme yarisini yapiyor,13 Asker sehit olmus,3 Asker kacirilmis,Kimin umurunda,Herkes kendisini garantiye alsin diyor adeta.Sanki benmi dedim gidin PKK nin kursunlarina hedef olun dedim diyecek kadar rahat,Masallah diyelim,Sayin Demirel bilem bu kadar rahat degildi.

Benim anlamadigim Adina Hür basin dedigimiz Namli gazetelerimizin bir sürü yazari,cizeri sanki salyongoz kabuguna cekilmis gibi,adeta dilleri tutulmus iki satir elestiri yapamiyor,Basin adina üzülüyorum. Kibrisi da götürüp Rumun kucagina oturtacak,37 yildir Hürriyetine kavusan Kibrisi Avrupa sevdasina Düsese getirip Ruma Hediye paketinde sunmasi sizce Milli duygusu olan birine yakisirmi,Anlasilan Amerikanin baskisi agir agir kendisini gösteriyor,AKP memlekette Cumhuriyetin tüm kazanimlarini satti,simdi sira Kibrista,Kibrista sehit düsen Mehmetcigin kani umurundami Sayin Tayyip Beygillerin,13 sehit icin kilinimi kipirdatiyor,Bir lider bu kadar vataninin düsmani olabilir. Güzelim Türkiyenin %50si de bu suca katilarak benim nezdimde vatan hayinidir.????