20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Şimdi de Lazkiye karıştı!

Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı üç aydır sürdürülen ayaklanmalara karşı bugün Akdeniz limanı Lazkiye kentine iki savaş gemisinden ateş açıldı. Saldırıda 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Suriye'de tankların Hama kentinden çekildiği bildirilirken, bu kez de ülkenin batısındaki liman kenti Lazkiye karıştı. Görgü tanıkları, Suriye donanmasının bugün Lazkiye'yi bombaladığını söyledi. Ordunun kentte tank ve savaş gemileriyle düzenlediği operasyonda en az 10 kişinin öldüğü ifade edildi.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Suriye donanmasına ait savaş gemilerinin Lazkiye kentindeki iki semti bombaladığını söyledi.

İsmini vermek istemeyen görgü tanığı, "İki gri renkli savaş gemisinin silüetlerini görebiliyorum. Ateş ediyorlar ve hedeflerinde el Raml el Filistini ve el Şaab semtleri var" ifadesini kullandı.

Londra merkezli “Suriye İnsan Hakları İzleme” örgütünden yapılan açıklamada ise Suriye ordusunun Lazkiye'de savaş gemisi ve tanklarla gerçekleştirdiği operasyonda 10 kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

Ordunun Lazkiye'de dün ağır silahlarla başlattığı operasyonda en az iki kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Suriye İnsan Hakları İzleme, güvenlik güçlerinin bugün ayrıca başkent Şam'ın Sakba ve Hamriya semtlerinde çok sayıda kişiyi tutukladığını belirtti.

 

AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2011 Pazar 14:39:09
Güncelleme :14 Ağustos 2011 Pazar 14:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?