19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şimdi de müftüyü ziyaret etti

Kuran kursu açılımı bir anda dikkatleri çeken CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen diğer başkan adayları ile birlikte İzmit Müftüsü Halil Uzun'u makamında ziyaret etti.

Hayırsevenler Cami içinde bulunan İzmit Müftülüğüne beraberinden CHP İl Başkanı Rıdvan Alkan, CHP İzmit Belediye Başkanı adayı Fikret Toker, Başiskele Başkan adayı asan Hüseyin Çakar ile gelen Sefa Sirmen cami cemaati ile kısa süre sohbet etti.

Müftü Halil Uzun tarafından kapıda karşılanan Sirmen bir süredir ülke gündeminde olan kuran kursu projesinden bahsetti. Müftü Uzun ise 15 kişinin başvurması halinde ve uygun mekan bulunması halinde Diyanetin her mahallede kuran kursu açabileceğini ve İzmit İlçesinde kuran kursu ihtiyacı olduğunu söylerken böyle bir açılımdan dolayıda Sirmen'e teşekkür etti.

Müftü Uzun her siyasi partiye de eşit mesafede olduklarını sözlerine ekledi. Müftü Halil Uzun dah sonra Sefa Sirmen Kuranı Kerim ve mealini hediye etti. Sirmen ile birlikte ziyarete katılan İzmit Belediye Başkan adayı Fikret Toker ve Başiskele Belediye Başkan adayı Hasan Hüseyin Çakan kendilerine hediye edilen Kuranı Kerimi öperek teslim aldılar.

Sefa Sirmen hediyesi için müftü Uzun'a teşekkür ederek kamuoyunda bulduğu deste ile ilgili soruya,"Doğruyu herkes destekler. Doğru proje işte sayın müftümde ifade etti. Böyle bir ihtiyaç var. Zaten bizim görevimiz diyanetin belirlediği koşullardaki mekanları hazırlayacağız eğer kuran öğrenmek isteyen taleplerde 15 sayısını bulduğu anda görevlide göndermek müftülüğümüzden bu hizmette karşılanmış olacak. Hadise bu."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:40:24