25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Şimdi de 'türbe' açılımı

CHP Kastamonu Teşkilatı seçim startını, ilk önce Atatürk anıtına çelenk koyarak ardından da Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ne giderek dua edip ardından da kurban keserek başlattı.

Seçim startını verdiklerini belirten CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada, iki tane Mustafa tanıdığını bunlardan birisinin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu, diğerinin de Hz. Muhammed Mustafa olduğunu söyledi.

Seçim startında ilk olarak Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı anıtına çelenk koyan CHP Kastamonu Belediye başkan adayı Müjgan Alagöz, ardından da partililerle birlikte Şeyh Şabanı Veli türbesine gitti.

Türbenin tadilatta olmasına rağmen türbeye giden CHP teşkilatı burada seçimin kazasız belasız geçmesi için kurban kestirdi. Türbeye girdiği zaman başını kapatan belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz'de seçimler için dua etti. Kurbanın kesilmesinden önce hep birlikte tekbir getiren CHP teşkilatı adına Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz kurbanın kesilmesi için kasaba vekalet verdi.

Kurbanın kesilmesinin ardından Milletvekili Mehmet Yıldırım adettendir diyerek önce kendi alnına ardından da belediye başkan adayları Müjgan Alagöz'ün alnına kesilen kurbanın kanını sürdü.

Kurban kesiminin ardından açıklamalarda bulunan CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, "Kastamonu'nun büyük evliyası, Türkiye'de ender sayıda yetişmiş ulemalardan ve evliyalardan birisi olan Şeyh Şaban-ı Veli hazretlerinin huzuruna geldik. Burada adayımız ve belediye meclis üyelerimizle birlikte kurbanımızı kestik. Biz Cumhuriyet Halk Partililer iki Mustafa'ya aşığız.

Birisi Mustafa Kemal Atatürk, birisi de Hz. Muhammed Mustafa (SAV) efendimizdir. Bizim çok farklı açılımlarımız olduğu iddia ediliyor. Belki medyada da bugün çok farklı bir şekilde yer alabilir. Bu bir açılım değildir. Yandan düşünce değil candan düşüncedir. Biz CHP'liler inançlara da saygılıyız, düşünceye de saygılıyız, emeğe de saygılıyız. Kastamonu'yu değiştirmeye de kararlıyız" dedi.

CHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Müjgan Alagöz ise, "Kastamonu'yu bir dünya kenti yapmak için seçim startını vermiş bulunuyoruz. Önce atamızın huzuruna gittik ardından buraya gelerek seçim startını veriyoruz. Şeyh Şaban-ı Veli türbesi herkesin bildiği ve rutin olarak ziyaret ettiğimiz bir yer. Burası Türkiye'de çok önemli ve manevi bir yer. İnanç turizminin yapıldığı bir yer. Bunu bir açılım olarak görmüyorum" şeklinde konuştu.

Kastamonu'da ilk Evliyalar Haftasının kendisinin CHP il başkanlığı döneminde yapıldığını belirten Mehmet Yıldırım, "Kültür Bakanlığı'ndan derneğe katkı sağlayarak 1995'te ilk etkinliği burada biz yaptık. Bunlar bir açılım değil. Bu bizim inancımız. Kimse bizim inancımıza sahip çıkamaz. Ne dinimizi başkasına sahip çıkarttırırız nede milliyetimizi. Çünkü altı okun birisi milliyetçiliktir, biriside laikliktir. Laik olarak inançlara saygıdır" diye konuştu.


 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EKREM KAVAK IP: 62.178.8.xxx Tarih : 18.02.2009 20:48:31

CHP NE YABACAGINI SASIRDI CÜNKÜ SASIRMASIDA GAYET NORMAL,  BEN CHP YI ARABANIN ÜZERINDE SARHOS SÖFERE BENZETIYORUM, ADAMLAR BU SAATDEN SONRA MÜSLÜMAN OLMAYA CALISIYORLAR SAAT COK GEC ARTIK KUSURA BAKMAYIN, MILLETIDE ABDAL YERINE KOYMAYIN, LÜTFEN RICA ETMEYIN CÜNKÜ BU PARTIYE OY YOK....VIYANA  DAN HOSCAKALIN: