22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Sınav öncesi beslenme uyarısı

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, son günlerde çeşitli kaynaklarda, sınav öncesi algılamayı ve konsantrasyonu artırmaya yönelik diyet önerilerinin yer aldığı, bu önerilerin birçoğunun sağlıksız ve bilimsel temelden yoksun olduğu belirtildi.

Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı bilinçli beslenmeleri gerektiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

’’Sınavlarda hiçbir besin başarıyı tek başına, mucizevi bir şekilde etkilemez. Tüm öğrencilerimizin, özellikle bu günlerde beslenme kurallarına uymaları oldukça önemlidir.

Yeterli ve dengeli beslenme; dört besin grubunda bulunan besinlerin yeterli miktarda tüketilmesiyle sağlanır. Bu besinler, süt grubunda yer alan süt ve yoğurt, et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, peynir ve kuru baklagiller, sebze ve meyve grubu ile tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç, mısır ve tarhanadır.’’

Bu besinlerin önerilen tüketim miktarlarının, kişiye özgü değiştiği kaydedilen açıklamada, bireyin yaş, cinsiyet ve fiziksel aktivite durumunun bu miktarları etkilediği belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stresin yol açtığı fizyolojik etkilere maruz kalacağı, bu etkilerin ’’düzenli ve uygun beslenme’’ ile kontrol edilebileceğine işaret edildi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 02:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?