18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sinop'ta belirsizlik sürüyor

Sinop'taki seçim bilmecesi sürüyor. Yapılan karşılıklı itirazlar sonrası, oyların tekrar sayılması ile her 2 partinin oy oranları eşitlenmesi ve belediye başkalığının da kura ile AKP'ye verilmesinin ardından bugün CHP'nin ve DYP'nin itirazları gündemi oluşturdu.
İtiraz ile 72 numaralı sandığın sayılması ve CHP lehine bir sonuca ulaşılamamasının ardından, aynı parti tüm sandıkların sayımı için tekrar itirazda bulundu.
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile CHP'nin Belediye Başkan Adayı Baki Ergül, bugün İl Seçim Kurulu'na gelerek itiraz dilekçelerini İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hüseyin Ersan'a teslim etti.
Milletvekili Altay, İl Seçim Kurulu'na girişi sırasında yaptığı açıklamada, Sinop gibi bir ilin 5 yılının kura ile belirlenebileceğine inanmadıklarını söyledi. Altay, "Kaderimizin kura ile belirleneceğine inanmıyorum ve doğru da bulmuyoruz. Sandıkların yeniden sayılması gerekmektedir. Sandıklar sayıldığında CHP'nin 11 oyla birinci çıkacağı görülecektir. Bizim iddiamız bu. Belki bu sayı daha da fazla olabilir. Çünkü geçerli olup da geçersiz sayılan oyların olduğunu biliyoruz" dedi.
CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Ergül ise kamu vicdanının aydınlaması ve rahatlaması açısından tüm sandıkların tekrar sayılması gerektiğini söyledi.
SİNOP - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 19:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?