26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sinop'ta CHP'nin itirazı sonuçsuz

Sinop İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hüseyin Ersan, "CHP'nin itirazı değerlendirildi. Mevcut durumda değişiklik olmadı. AKP'nin oylarında bir kaç oyluk yükselme oldu" dedi.
Sinop'ta yaşanan seçim kargaşası devam ediyor. Önceki gün kura ile AKP adayının belirlenmesi ardından, CHP tarafından yapılan itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından görüşüldü. Gece geç saatlere kadar süren değerlendirme ve bazı sandıklarda yapılan oy sayımları sonrasında oylar AKP lehine sonuçlandı. Görüşme sonrası açıklama yapan İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hüseyin Ersan, AKP'nin oylarında yükselme olduğunu söyledi. Ersan, "Gerekli gördüğümüz torbaları inceledik. Sayımlarını yaptık. Yapılan sayım neticesinde AKP'nin belediye başkanlığı konusunda herhangi bir değişiklik olmadı. Seçimin iptali ile ilgili DYP tarafından yapılan itirazı yarın değerlendireceğiz. İtiraz edilen sandıklar incelendi. Sandıkların tümünün sayılmasına ilişkin itirazı inceledik. Oyların tamamının sayılmasına gerek görmedik. Bizim kararımızdan sonra 3 gün içinde YSK'ya başvuru yolu açılıyor. AKP'nin oylarında bir kaç oyluk bir yükselme oldu. Net oy sayısını şimdi vermek istemiyorum" dedi.

"KARAR KARŞISINDA ŞOK OLDUK"
Bu arada, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay kararı eleştirdi. Kararın Türk siyaset tarihine geçecek talihsiz bir karar olduğunu ifade eden Altay, "Karar bir parça bizim için sürpriz ve şok bir karar. İl Seçim Kurulu'nun tüm oyların sayılmasından imtina etmesini endişe ile karşılıyorum.
Kararı YSK'ya taşıyacağız. Çok açık söylüyorum. Biz bir oy öndeyken itiraz ettik ve oyların sayılmasını istedik. İtirazımız nedense kabul görmedi. Bu düşündürücüdür. Bu kararın Türk demokrasi tarihine geçecek talihsiz bir karar olarak görüyorum" diye konuştu.
SİNOP - İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2004 Perşembe 01:01:04
Güncelleme :1 Nisan 2004 Perşembe 01:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?