19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sinop'ta düğüm çözüldü, gözler YSK'da

Sinop seçimlerinde mükerrer oy kullanıldığı gerekçesiyle seçimin iptali için DYP'nin yaptığı itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Karar sonrası, AKP Sinop Belediye Başkan Adayı Zeki Yılmazer mazbatasını aldı.
DYP'nin itirazı sonrası İl Seçim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme kararını açıklayan İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Hüseyin Ersan, seçimin iptalini gerektirir bir sebep bulunmadığını ve itirazların artık Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) görüşüleceğini söyledi. Hakim Hüseyin Ersan, "Seçimin tümden iptaline yönelik itirazı değerlendirdik. Seçimin iptali için verilen itirazı kabul etmedik. Oldukça mükerrer oy görünüyor, ancak bunlar oy kullanmamışlar. Sadece bir kişinin mükerrer oy kullandığı tespit edildi. Bu da seçimin iptali için yeterli değildir" dedi.
Kararın açıklanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu'na çağrılan AKP adayı Zeki Yılmazer, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Berkün Köksal'dan mazbatasını aldı. Başkan Zeki Yılmazer'e AKP Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk, İl Başkanı Dursun Demirel ve partililer eşlik etti.
Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Yılmazer, "Öncelikle diğer aday arkadaşlarımıza bu süreç içerisinde taşkınlık yapmadan, demokratik bir biçimde bu yarışı getirdikleri için teşekkür ediyorum. Şimdi hizmet zamanıdır. Sinop'un ne kadar sorunu varsa hepsi birer birer çözülecektir. Artık seçim bitmiştir" diye konuştu.
AKP Sinop Milletvekili Mustafa Öztürk ise, Sinop il genelindeki seçim sonuçlarının kendileri için sevindirici olduğunu ifade ederek, "Sinop'ta muazzam bir başarı elde ettik. 22 il genel meclis üyeliğinin 20'sini aldık. Sinop genelindeki oy ortalamamız yüzde 48'ler civarında. Bu da Türkiye ortalamasının üzerinde güzel bir başarıdır" şeklinde konuştu.
SİNOP - İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 14:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?