24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sırada İtalya mı var ?

Londra’da gerçekleşen patlamalar sonrasında geride saldırıya uğramayan tek işgal gücü ülkesi İtalya kaldı. Önceki gün Ingiltere’nin başkenti Londra’daki bombalı saldırılar sonrasında Avrupa’da Irak savaşında mevcut büyük işgal güçlerinden sadece İtalya'nın kalması endişeli bir bekleyişi beraberinde getirdi.

İlk once İstanbul’da ardından Madrid’de meydana gelen patlamlardan Londra’da nasibini aldı. Gerek G-8 toplantısı sırasında, gerekse de dün Italya’da basın karşısına çıkan Italya Başbakanı Silvio Berlusconi, işgal gücü askerlerinin tamamen geri çekilmesi üzerine bir tarihte fikir birliğine varılmadığını, ancak eylül ayında sadece 300 askeri geri çekebileceklerini bildirdi.

 Ote yandan Berlusconi “terorizim” karşıtı yeni yasaların yürürlüğe girmesi gerektiğini ve tüm ülkeninin olası bir saldırıya karşı hazır olması gerektiğini söylerken, pazartesi günü hükümet, mecliste Irak’taki işgal askerlerine ek bütçe teklifinde bulunacak.

Basbakanın açıklamasi uzerine goruşleri alınan diğer parti mensuplarından Yeniden Kuruluş Komünist Partisi Başkanı Rifondazione Comunista, İtalyan askerlerinin acilen ve sınırsız olarak geri çekilmesi gerektiğini belirtti.

Bu açiklamaya destek veren Verdi( Yesiller) ve Comunisti Italiani (Italyan Komünistler) partileri ise, mecliste pazartesi gorusulecek olan ek butçe teklifini red edeceklerini açikladilar.

Murat Çınar - Kenthaber / Roma
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 15:09:29
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 15:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?