23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Şırnak'ta 'töre' gerekçeli vahşet

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, 16 yaşındaki bir genç kızın 14 yaşındaki kardeşi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, cinayet üç gün önce Silopi’nin Cudi mahallesi’nde işlendi.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, yaşadığı ilişki sonucu altı aylık hamile olan B.B’nin 14 yaşındaki kardeşi R.B. tarafından tabancayla vuruldu.

İki kurşundan biri karnındaki cenine, diğeri de kalbine isabet eden genç kız ile bebeğin olay yerinde hayatını kaybettiği, kardeşinin de polise teslim olduğu açıklandı.

R.B. ile çocuklarını cinayete azmettirdikleri gerekçesiyle baba ve anne gözaltına alındı.

Adliyeye sevkedilen anne ve oğlu, tutuklandı. Babanın ise, kızını öldüremeyeceğini söyleyerek, kısa süre önce ilçeyi terkettiği belirtildi.

Güldünya Tören cinayeti

Hafızalara kazınan bir başka olay ise geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. 26 şubat 2004’te İstanbul Küçükçekmece’de yine bir töre gerekçeli cinayet işlenmişti. Bitlis’te teyzesinin kızının kocası Servet Taş’tan hamile kalan 22 yaşındaki Güldünya Tören, ailesi tarafından Küçükçekmece’de imamlık yapan Alaattin Ceylan’ın yanına bırakılmıştı.

Güldünya Tören, burada kardeşleri tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Olaydan yaralı olarak kurtulan Güldünya Tören, kaldırıldığı Dr. Sadık Ahmet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bakırköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Güldünya Tören’in tedavisi sürerken sabaha karşı hastaneye giderek Tören’in odasına giren kardeşleri tabanca ile kafasına ateş ederek genç kadını öldürmüştü.

Diyarbakır’da şiddet

Bir başka olay da 4 mayıs 2005’te Diyarbakır’da yaşanmıştı. 11 yaşında uğradığı tecavüz sonucu bir çocuk dünyaya getiren ve kendisine tecavüz eden kişiyle imam nikahıyla yaşamak zorunda bırakılan R.G., aile içi şiddete maruz kalmıştı.

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre R.G.’nin imam nikahlı eşi ’7 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz etmesi sonucu’ cezaevine girmişti. İmam nikahlı eşinin ailesi de R.G.’ye sahip çıkmak yerine ’fazla dolaşıyorsun’ diyerek şiddet uygulamaya başlamıştı.

İddialara göre, R.G.’nin sık sık dışarı çıkmasından rahatsız olan Gezginci’nin yakınları bir gece genç kızın el ve ayaklarını bağladıktan sonra ekmek bıçağıyla burnunu kesmişti. Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne götürülen R.G.’nin burnu plastik cerrahlar tarafından ameliyat edilmiş, yüzüne 20 dikiş atılmıştı.
CNN Türk / DHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 19:17:42
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 19:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?