23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Şişli'deki saldırının emrini veren şahsın yakalandığı açıklandı !

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Şişli’deki Beth İsrael Sinagogu’nda 15 Kasım’da meydana gelen patlamanın ardından, saldırı emrini veren bir kişinin yakalandığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Kompleksi’nde konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Yılmaz, saldırı emrini veren kişinin yakalandığını ve sabah saatlerinde ismi açıklanmayan şahsa Beth Israel Sinagogu’nda tatbikat yaptırıldığını söyledi.

Yılmaz, soruşturmanın güvenliği açısından detaylı bilgi verilmeyeceğini kaydetti. 15 Kasım 2003 günü Beth İsrael Sinagogu’na yapılan saldırıda örgüt ilişkisi tespit edilen bir şahsın, sahte kimlik ve sahte pasaport kullanarak yurt dışına çıkacağı sırada 25 Kasım 2003 günü Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı’nda yakalandığını kaydeden Yılmaz, "Yakalanan şahsın saldırı öncesinde Beth İsrael Sinagogu ile ilgili istihbarat çalışması yaptığını, saldırının gerçekleştirildiği gün de diğer arkadaşlarıyla birlikte olay yerine giderek saldırıya başlama talimatını verdiği ortaya çıktı.

Şahsa bu sabah saat 09.30’da olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Dün gece operasyonlarla gözaltına alının bir kişi ile birlikte bugün DGM’ye 6 kişi sevk edilmiştir" dedi.

Ellerindeki tatbikat görüntülerinin soruşturmada kullanılmak üzere DGM Basavcılığı’na teslim edileceğini kaydeden Yılmaz, soruşturmanın başından bu yana basın kuruluşlarına sızan haberlere yönelik eleştirilere yanıt vererek şöyle konuştu:

"Biz adaletsizlik olmaması için gayret gösteriyoruz. Gerekirse tavır koyacağız. Emniyet ve basın arasındaki anlaşma iki taraf için de kollanmak zorundadır. Basın mensupları olarak siz zor durumdasınız. Emniyetin basın sözcüsü olarak da ben zor durumdayım. Aramızdaki arkadaşların yanlışlarını düzeltmek için çalışıyoruz. Burada bir ilkeyi oturtmaya çalışıyoruz. Çabamız, sağlıklı olarak haber akışını sağlamak ve sağlıklı haberler yapılmasına çalışıyoruz".

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 13:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?