18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sistani'den Necef'e yürüyüş çağrısı

Irak’ın Necef kentinde Sadr milislerinin sığındığı Hz. Ali Türbesi’nde ABD ablukası sürerken, Şii lider Büyük Ayetullah Sistani de tedavi gördüğü Londra’dan Irak’a döndü. Sistani, yandaşlarına türbeyi kurtarmak için Necef’e yürüme çağrısı yaptı.

ABD tankları Şii milislerin direnişini kırmak için türbeye 20 metre mesafede mevzilendi. Bir ABD uçağı da türbe yakınlarına 3 füze fırlattı. Türbe’nin tüm kapılarının milisler tarafından kapatıldığı bildirildi.

Şii lider Büyük Ayetullah El Sistani tedavi gördüğü Londra’dan Irak’a döndü. Sistani, Irak polisi ve ulusal güvenlik muhafızları eşliğinde bir konvoyla Kuveyt’ten Irak’ın güneyindeki Basra kentine geçti.

Necef’e yarın gideceği bildirilen Sistani, tüm yandaşlarına Hazreti Ali Türbesi’nde ABD kuşatmasını aşmak için Necef kentine yürüme çağrısı yaptı.

TÜRBE ABD ABLUKASINDA
ABD güçleri de türbeye ablukayı sürdüyor. ABD tankları bu sabah Hazreti Ali Türbesi’ne 20 metre mesafeye kadar yaklaştı. Ajans France Press, ABD askerlerinin ateşi yüzünden türbeye kimsenin girip çıkamadığını ve türbenin tüm kapılarının kapandığını duyurdu.
Bir ABD uçağının türbe yakınına 3 füze fırlattığı bildirildi. ABD ordusu sabaha karşı top atışlarına da başladı. Türbenin yakınına Sadr milisleri tarafından konulan barikatlar ateşe verildi ve çatışmalar yeniden başladı. ABD uçaklarının türbe yakınlarındaki milis mevzilerine yönelik bombardımanı da dün gece boyunca aralıklarla sürdü.

FELLUCE’YE SALDIRI: 4 ÖLÜ
Öte yandan ABD uçakları ve tankları sabah saatlerinde Felluce kentini bombaladı. İki saatten fazla süren bombardımanda 4 kişi öldü, dört kişi de yaralandı. Militanlar, bombardımana uçaksavar silahlarla karşılık verdi.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 15:18:10
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 00:14:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?