18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sivas hükümlüleri yakalandı

Sivas’ta 1993 yılında 37 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınıyla ilgili biri müebbet hapis, diğeri 7 yıl kesinleşmiş cezası bulunan iki kişi yakalandı.


Sivas Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2 Temmuz 1993’te 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Oteli’nin yakılması olayına karıştıkları gerekçesiyle, 1997 yılında Ankara 1 No’lu DGM tarafından gıyabi tevkif müzekkeresi ile aramaya aldırılan ve hakkında 7 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan Zekeriya Tekin ile müebbet hapis cezası bulunan İbrahim Duran’ın saklandıkları yerlerin tespit edildiği bildirildi.

Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin savcılıktan aldıkları arama kararı ile yaptıkları operasyonda, üzerinde Süleyman Şahin adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan . Duran ile Tekin’nin saklandıkları yerde yakalanarak, gözaltına alındıkları kaydedildi.

SİVAS OLAYLARININ ARANAN 2 HÜKÜMLÜSÜ TUTUKLANDI

Sivas Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyonda, saklandıkları yerlerde gözaltına alınan Zekeriya Tekin ile İbrahim Duran, emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi.

Burada Sivas 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Duran ve Tekin, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildikten sonra tutuklanarak Sivas E Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli’nin yakılması sonucu 37 kişi hayatını kaybetmişti.


AA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:21:41
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?