28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

SİYAD ödülleri 27 Şubat'ta sahiplerini bulacak

Sinema Yazarları Derneği`nin (SİYAD) ``Türk Sineması Ödülleri``, 27 Şubat`ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. SİYAD Genel Başkanı Mehmet Açar, Genel Sekreteri Deniz Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özer`in katılımıyla Safran Restorant`ta yapılan basın toplantısında, bu yılki ödüller için belirlenen adaylar açıklandı. Açar, 9 dalda dağıtılacak SİYAD ödüllerine aday olacak isimlerin 52 sinema yazarından 31`inin katılımıyla tespit edildiğini ve her dal için 5`er aday belirlendiğini söyledi.

Ödül töreninden önce tekrar toplanacak sinema yazarlarının ödüle değer bulunanları belirleyeceğini belirten Açar, ödül alanların ise Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu`nda 27 Şubat`ta düzenlenecek gecede açıklanacağını kaydetti.

Verilen bilgiye göre ödüle aday gösterilenler şunlar: ``En İyi Film`` dalında; ``Anlat İstanbul``, ``Babam ve Oğlum``, ``Gönül Yarası``, ``İki Genç Kız`` ve ``Meleğin Düşüşü``.

``En İyi Yönetmen`` dalında; Atıf Yılmaz, Çağan Irmak, Kutluğ Ataman, Semih Kaplanoğlu ve Yavuz Turgul.

``En İyi Erkek Oyuncu`` dalında; Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Onur Ünsal, Şener Şen ve Tolga Çevik.

``Cahide Sonku - En İyi Kadın Oyuncu`` dalında; Hümeyra, Feride Çetin, Meltem Cumbul, Nurgül Yeşilçay ve Tülin Özen.

``Mahmut Tali Öngören - En İyi Senaryo`` dalında Çağan Irmak, Kutluğ Ataman, Semih Kaplanoğlu, Ümit Ünal ve Yavuz Turgul.

``En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu`` dalında; Cem Yılmaz, Erkan Can, Şevket Çoruh, Timuçin Esen ve Yetkin Dikinciler.

``En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu`` dalında; Fadik Sevin Atasoy, Füsun Demirel, Hülya Avşar, İdil Üner ve Şerif Sezer.

``En İyi Görüntü Yönetmeni`` dalında; Eyüp Boz, Jacek Petrycki, Mehmet Aksın, Soykut Turan ve Uğur İçbak, ``En İyi Müzik`` dalında; Gökhan Kırdar, Replikas, Selman Ada, Tamer Çıray ve Teoman.

Öte yandan ödül töreninde, Gülşen Bubikoğlu, İzzet Günay, Türker İnanoğlu, Şakir Eczacıbaşı ve Yalçın Tura`ya ``Onur Ödülü`` sunulacak.
.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 20:00:12
Güncelleme :4 Şubat 2006 Cumartesi 11:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?