20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Siyaseti ahlaksız işlerle yapmıyoruz

ARINÇ'TAN KASET YORUMU

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç MHP ile ilgili olarak otaya çıkan ikinci kaset iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa'nın Kestel ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan Arınç, "Biz siyasetimizi, kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz, ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz." dedi.

"ÖZEL HAYATLARI DİDİK DİDİK EDİLMEMELİ"

MHP ile ilgili ikinci kaset iddialarını değerlendiren Arınç, "Yine bugün iki tane kaset bir yerlerden yayınlanmış, birilerinin özel hayatlarına girilmiş, çirkinlikler olmuş. Baştan söylüyorum, kimsenin özel hayatına müdahale edilmesini hoş karşılayamayız. Bu çok çirkin ve yanlış bir şey. Ortaya dökülen ve saçılan bu şeylerden sadece alacağımız bazı destler ve ibretler olabilir, onları da milletin vicdanına kamunun takdirine bırakıyoruz. Kimsenin özel hayatı didik didik edilmemeli, ifşa edilmemeli,araştırılmamalı ve ortaya dökülmemeli. Ama ortaya döküldükten sonrada ortaya çıkan hakikatler gerçekler hepimizi uyarıcı nitelikte olmalı. Dolayısıyla kanunları gereği yapılır. Kasetlerden medet umanlar olabilir. Ama biz siyasetimizi, kasetler veya onların yayınlanması gibi çirkin işlerle yapmıyoruz, ahlaksız işlerle yapmıyoruz ve kimsenin özel hayatını da merak etmiyoruz."

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Terörün kökünü kazıyacaklarını dile getiren Arınç, "Terörü bitireceğiz, terörün kökünü kazıyacağız. Ülkemizde artık kan dökülmeyecek. Hepsinin çaresini aldık. Bağıranlara tehdit edenlere bakmayın, hepsinin sesi 12 Haziran'da kesilecek. 12 Haziran'dan sonra bu ülkede birlik ve kardeşlik projemiz tek başına hakim olacak ve Allah'ın izni ile hiçbirimizin gözü yaşarmayacak" diye konuştu.

İktidar olarak yanlışlarının kendilerine söylenmesini, isteklerin de yine kendilerinden istenmesini talep eden Arınç, "Hayatlarında çivi bile çakmamış, bir gramlık sorumluluk taşımamış, birisinin yarasına merhem olmamış, sadece bağırmış, çağırmış, sadece kadınların başındaki örtüye düşmanlı etmiş, sadece laiklik adına ülkede din ve vicdan özgürlüğünü ortaya kaldırmaya çalışmış. Rejim elden gidiyor diye darbe şakşakçılık yapmış insanlardan milletin dertlerine çare bulamazsınız" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, UZAN'IN ELİNE SU DÖKEMEZ"

Bugün bir şeyleri vadedenlerden çok daha fazlasını vadeden Cem Uzan ve partisi olduğunu hatırlatan Arınç, "Mazot bir lira diyordu, ekmek arası dönerlerle, şarkıcı Gülbenlerle seçim meydanlarında milletin yüzde 7,5 oyunu topladı. Yani sayın Kılıçdaroğlu, Cem Uzan'ın eline su bile dökemez. O kanallardan vazgeçsin. Milletin gerçek dertlerini dinlesin, akılcı ve planlı, dürüst yeni projelerle ortaya çıksın. Milletimiz 12 Haziran'da en haklı ve en doğru kararı verecektir" diye konuştu.

"Ne denizin altı kaldı yapmadığımız, ne denizin üstü kaldı." diyen Arınç, "Başbakanımız çok hızlı maşallah. Bu boğaz ne ki bir de kanal yaparız dedi, Kanal İstanbul projesiyle ikinci bir boğaz yapıyoruz ki, o Rus tankerleri, bilmem ne tankerleri boğazı kirletiyordu ve büyük bir tehlike meydana getiriyordu. Şimdi yeni bir gelişme ile yerini şimdilik saklı tuttukları Karadeniz'den Marmara'ya açılan bir kanal yapılacak. Biz bunları düşününce, dar kafalı insanları, güdük siyaset yapmış, kısır çekişme ile vakit geçirmiş insanların bir şey anlaması mümkün değildir. Birisi diyor ki 'e bunun içinde insan yok ki' Allah Allah bunun içinde su var. Suyun üstünde kim olacak. Suyun altında balık olduğunu anladık da. Burada ticaret yapılacak, yeni şehirler yapılacak, ticari hayat canlanacak. Benim aklım ermez diyorlar. Doğrudur bunların akılları ermez" dedi.

ARINÇ'TAN KASET YORUMU
ARINÇ'TAN KASET YORUMU
ARINÇ'TAN KASET YORUMU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2011 Pazar 14:47:04
Güncelleme :8 Mayıs 2011 Pazar 17:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?