17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Skandal büyüyor

Van’da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Hamit Bayram’ın, adamları tarafından baskın yapılarak emniyet binasından kaçırılmasıyla başlayan skandal büyüyor.

Dün polise uyuşturucu satmak isterken yakalanan eski milletvekili Mustafa Bayram’ın oğlu Hamit Bayram bir arkadaşıyla birlikte Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Bu sırada tanıdıklarını telefonla arayıp yerini bildiren Hamit Bayram yaklaşık otuz kişinin Emniyet Müdürlüğü’nü basması üzerine polisleri darp ettikten sonra kaçmıştı.

Emniyet Müdürlüğü’nün basılması ve iki uyuşturucu satıcısının kaçırılmasıyla ilgili haberlerin ardından Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt dün Hamit Bayram’la birlikte 7 kişinin teslim olduğunu açıklamıştı.

Ancak Savcılık’tan edinilen bilgilere göre Hamit Bayram’ın teslim olan sanıklar arasında bulunmadığı anlaşıldı. Firardaki Bayram’ın yakalanmasına çalışılırken olaya el koyan Cumhuriyet Savcılığı, Hamit Bayram’ın babası, eski milletvekili Mustafa Bayram’ın ifadesine başvurdu.

Van Valisi Hikmet Tan ise firarilerin bu gün akşam saatlerine kadar teslim olacağını söyledi.

Vali Tan, eski milletvekili Mustafa Bayram’ın firarda olan oğlunu teslim edeceğini belirterek, teslim edilmediği takdirde, yataklık suçlamasıyla oğlunun yerine babasını ya da diğer oğlunu gözaltına alacaklarını açıkladı.

Skandalın büyümesiyle İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu inceleme başlattı.

Aksu, olayla ilgili Emniyet Genel Müdürü’ne talimat verdiğini ve konunun araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini belirtti. Şimdi dikkatler firari Hamit Bayram’ın üzerinde. Bayram’ın teslim olup olmayacağı merakla bekleniyor.
BBC TÜRKÇE SERVİSİ
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 15:23:55
Güncelleme :9 Temmuz 2004 Cuma 15:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?