25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Soba 3 can aldı!

Bursa, Sakarya ve İstanbul'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hayatını kaybetti.

BURSA

Bursa'da bir kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi 3. Kızılırmak Sokak üzerinde oturan Selahattin Demirtürk, dün havanın soğuması üzerine sobasını yaktı. Yanan kömürden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Demirtürk, hemen Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı da bulunan 48 yaşındaki Demirtürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcılık olayla alakalı soruşturma başlattı.

SAKARYA 

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 1 kişi öldü, 1 kişi kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre olay Adapazarı ilçesi Yağcılar Mahallesi 1374 nolu sokakta meydana geldi. İddiaya göre yalnız yaşardıkları öğrenilen Nazire Özel (60) ve Nidai Özel (61) çifti sobayı yaktıktan sonra dinlenmeye çekildi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çift oldukları yere sızdı.

Yakınları, durumdan şüphelenerek yaşlı çifti telefonla aradı. Çalan telefonlara cevap alamayan yakınları camı kırarak girdikleri evde yaşlı çifti baygın vaziyette buldular. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri çağrıldı. Çift ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Nidai Özel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşi Nazire Özel'in ise tedavisi sürüyor.

İSTANBUL

Avcılar'da ısınmak için kömür sobası yakan Şahinde Yıldız ile eşi Bircan Yıldız sobadan sızan kanbonmonoksit gazından zehirlendi. Şahinde Yıldız olay yerinde hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan ve hayati tehlikesi süren eşi Bircan Yıldız ise tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre olay, Avcılar Ambarlı Tesisler Yolu Bahçe Sokak No: 7'de meydana geldi. İddiaya göre, Şahinde ve Bircan Yıldız çifti, evleri doğalgazlı olduğu halde ısınmak için kömür sobasını yaktı. Çift, soba borularından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Emrah Yıldız, anne ve babasına telefonla ulaşamayınca eve geldi ve kapının ziline basmasına rağmen açılmaması üzerine pencere camını kırarak içeri girdi. Evde yerde yatan Bircan Yıldız ile Şahinde Yıldız'ı gören Emrah Yıldız, sağlık

ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler 70 yaşındaki Şahinde Yıldız'ın öldüğünü belirledi. Hala hayatta olduğu anlaşılan Bircan Yıldız ise Özel JFK Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi süren Yıldız'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, evde yapılan incelemenin ardından Şahinde Yıldız'ın cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 16:15:39
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 16:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?