19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Somali'den şaşırtan teklif!

Somali'den gelen teklifi kimse anlamadı

İstanbul'da yapılacak 1. Dünya Gençler Briç Şampiyonası'na, Somali Briç Federasyonu'nun 1 ay önceden gelmek isteğiyle başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Federasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, 15-23 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Yerleşkesi'nde yapılacak ve yaklaşık 70 ülkeden 700'ü aşkın sporcunun katılması beklenen şampiyona için, Somali Briç Federasyonu yetkililerinin, teklifi Türk yetkilileri şaşırttı.

Somali Federasyonu yetkilileri, internet üzerinden yaptıkları başvuruda, 1 ay önceden İstanbul'a gelmek istediklerini belirterek, bu konuda yardım istedi.

Konu ile ilgiligörüşlerini açıklayan Türk yetkililer şunları söyledi:

“Böyle bir teklifin Somali'den gelmesi bizi çok şaşırttı. Şaşkınlığımızın 2 sebebi vardı. Birincisi briç şampiyonaları için hiçbir ülkeye erkenden gitmek gerekmez. İkincisi ise Somali'nin, İstanbul'da 1 ay fazladan kamp yapacak ekonomik güce sahip olmaması. Bu nedenle zaman kazanmak ve olayın gerçek yüzünü öğrenmek için, biz kendilerine Somali'de Türk Büyükelçiliği olmaması nedeniyle en yakın büyükelçiliğimize konunun detayları hakkında bilgi vermek amacıyla başvurmalarını istedik. Ancak henüz hiçbir haber alamadık.”

Somali kafilesinin iltica etmek nedeniyle Türkiye'ye 1 ay önceden gelmek istedikleri şüphesiyle önlem almak zorunda olduklarını belirten Türk yetkililer, herşeye rağmen önyargılı davranmamak için de kendilerini en yakın Türk Büyükelçiliği'ne yönlendirdiklerini ifade ettiler.

 

AA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 11:59:57
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 13:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?