19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Son kurbanları Canan Karatay'dı

Ünlü Profesör Canan Karatay'ı da tuzağa düşürerek 50 bin dolar ve 10 milyon lirasını alan telefon sahtekarlarının, bugüne 300 milyon liralık vurgun yaptıkları belirlendi.

Kurbanlarına telefon ederek, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan sahtekarlar,bankadaki hesaplarının terör örgütünce ele geçirildiğini söylüyor. Örgüt üyelerinin yakalanması için bankadaki parayı çekmeleri ve gösterdikleri yere bırakmaları isteniyor. Daha önce kontör isteyen ve şimdi sadece para talep eden dolandırıcılar, paranın, operasyon sonrası iade edileceğini söylüyor.

POLİS TELSİZİ SESİ

Dolandırıcılara inanarak para kaptıranlar arasında üst düzey bürokratlar, iş adamları, yüksek rütbeli subaylar, ev kadınları ve emekliler de dahil çok sayıda kişi var. Bugüne kadar dolandırılan kişilerin kaptırdığı toplam paranın 300 milyon lira olduğu bildirildi.

Kandırıldıkları ortaya çıkmasın diye şikayetçi olmayan çok sayıda kişi de bulunuyor. Dolandırıcılar, telefonda inandırıcı olması için polis telsizi sesi kullanıyor, bazı bilgisayar programları ile de aradıkları kişinin telefonunda, 155 Polis İmdat numarasının görünmesini sağlıyor.

İNTERNET DOLANDIRICILARI

Telefon sahtekarlarının yanı sıra internet dolandırıcıları da faaliyetlerini sürdürüyor. Polis ve Jandarma logolu e-posta gönderen sahtekarlar, kullanıcıya ‘’Çocuk pornografisi izlediğini ve hakkında ceza davası açılacağını'' bildiriyor. ''Suçu ilk kez işlemeniz nedeniyle 48 saat içinde 100 Avro gönderirseniz dava düşecektir'' deniliyor. Sahte e-postalarda 100 Avro’nun ödenmesi için Ukash kartı linki de bulunuyor. E-postalara inanan yüzlerce kişinin, bu sahtekarlara da para kaptırdığı belirlendi.

...
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2013 Cumartesi 11:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?