20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sorunun cevabını alamadan öldü!

Ufuk Uras’ın Babası Hasip Uras, bir sohbet toplantısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ufuk Uras’ın Babası Hasip Uras, Kadıköy Belediyesi’nde düzenlenen bir sohbet toplantısında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Konuşmasının sonunda fenalaşan ve daha öceden by-pass ameliyatı geçirdiği öğrenilen Hasip Uras’a, eşi Nevin Uras tarafından dilaltı hapı verildi. Ambulans ile hastaneye kaldırılmak istenen Uras yolda hayatını kaybetti.

Kadıköy’de oturan ve Gazete Kadıköy adlı yerel gazetede yazılar yazıp, gönüllü muhabirlik yapan Hasip Uras, her pazartesi düzenlenen Kadıköy Belediyesi Sağlık Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği “Sevgi ile Yaşlanmak'' konulu sohbete katıldı.

Sabah eşi ile belediyede bulunan brifing salonuna gelen Uras, diğer katılımcılarla sohbet etti. İnal Aydınoğlu’nun konuşmacı olduğu toplantıda söz alan Uras, öğleden sonra katılacağı bir toplantı ile Perşembe günü konuşmacı olduğu başka bir toplantıya arkadaşlarını davet etti.

Uras daha sonra, İnal Aydınoğlu’na “Hafta sonu camide namaz kılarken eski bir öğrencimle karşılaştım. Bana Kuran neden Türkçe değil diye bir soru sordu. Bu konuda siz neler söylersiniz ?'' diyerek yerine oturdu.

Ancak, Uras, sorusuna yanıt alamadan fenalaştığı gözlendi. Titremeye başlayan Uras’ın kalp krizi geçirdiğini fark eden eşi Nevin Uras, hemen dilaltı hapını verdi. Daha sonra, belediyenin doktoru ve ambulans çağrıldı. Ambulansa konulan Uras, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Konferans sırasında yaşanan bu gelişme katılımcıları gözyaşlarına boğdu. Yaşanan bu ani ölüm ile ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, duygularını; “Kendisini yıllardır tanırım. Çok mükemmel bir insandı. Üreten, çevresindekilere yaşadığı kente katkıda bulanan birisiydi. Ölüm haberini aldığımda inanamadım ve çok üzüldüm. Kadıköy için büyük bir kayıp. Hepimizin başı sağ olsun'' şeklinde dile getirdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:34:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?