19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sosyalistler: Müzakereler başlatılsın

Brüksel - Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu, AB devlet ve hükümet başkanlarına, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini "mümkün olan en kısa zamanda" başlatmaları çağrısında bulundu.

Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Marinus Wiersma tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nda dün oylanarak kabul edilen Türkiye raporundan söz edilerek, "Türkiye ve AB için tarihi bir haftanın" söz konusu olduğu kaydedildi ve "Müzakerelerin başlaması, Türkiye ve AB’yi değiştirecek bir sürecin de başlangıcı olacak" denildi.

Sosyalist Grup açıklamasında, AB devlet ve hükümet başkanlarının, Avrupa Parlamentosu’nun tavrını izlemelerinin beklendiği ifade edildi ve Parlamento kararından duyulan memnuniyet dile getirilerek, AB zirvesinde, müzakerelerin gelecek yıl en kısa zamanda başlatılması kararı verilmesi istendi.

Açıklamada, Türkiye’ye "imtiyazlı ortaklık" önerilmesini gündeme getiren değişiklik teklifi için "Bu, Türkiye’ye karşı bir ayırımcılık önerisiydi" denildi ve AB devlet ve hükümet başkanlarının da aynı tür önerileri reddetmeleri gerektiği mesajı verildi.

AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 14:11:16
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 01:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?