17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Söz hakem kurulunda

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memurlarla hükümet arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan teklifleri karara bağlamak üzere ilk toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantıya verilen arada gazetecilere açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, sabah yapılan oturumda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun çalışma takvimi belirlendiğini söyledi.

Buna göre bugün öğleden sonra Kamu Görevlileri Sendikaları heyetiyle kamu işveren heyeti başkanları veya temsilcilerinin dinleneceğini ifade eden Kahveci, yarın ve pazar günü de 10 hizmet kolunun temsilcilerinin Kurul'da görüş ve düşüncelerini anlatacağını dile getirdi.

Kahveci, pazar günü öğleden sonra Türkiye İstatistik Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü temsilcilerinin Kurul'a bilgi vereceğini, pazartesi tüm taleplerin değerlendirilerek, salı nihai kararın açıklanacağını söyledi.

Memura 2012 ve 2013 yılları için yapılacak zam oranlarının son gün değerlendirileceğini belirten Kahveci, ihtiyaç halinde kurulun çalışma saatlerinin uzatılabileceğini anlattı.
Kahveci, çalışanların beklentilerine cevap olacak bir sonuç elde etmek için çaba göstereceklerini ifade etti.

Hakem Kurulu'nun her iki tarafı da dinleyip bir karara varması gerektiğine dikkati çeken Kahveci, geçmiş yıllarda Uzlaştırma Kurulu'nun verdiği kararların Hükümet'in verdiği kararların üstünde olduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Hacı Bayram Tonbul da Kurul'un hakemlik yapacağını dile getirerek, ''Beklentimiz bu, vicdanının sesini dinleyecek diye bekliyoruz'' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 14:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?