19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

SP'li Kazan'dan hükümete 'Ben Evleniyorum' benzetmesi

Saadet Partisi'nde bayramın ikinci gününde, diğer siyasi partilerle bayramlaşma vardı. Bayramlaşmaya ilk olarak Genç Parti (GP) Genel Başkan Yardımcısı Gönül Saray Alphan ve beraberindeki heyet geldi. Alphan, Kayıp Trilyon Davası'nda ceza alan Erbakan'ın durumuna çok üzüldüğünü belirtti. AK Parti Hükümeti'ne karşı en önemli direnç noktalarından birinin SP olduğunu söyleyen Alphan, GP ile SP'nin sorunlarının ortak olduğunu dile getirdi. Alphan, Uzan Grubu'nun 46 milyar dolarlık fabrikalar zinciri olmasına rağmen engellendiğini iddia etti. Ülker Grubu'nun Star TV ve Star Gazetesi için BDDK'ya teklif götürdüğünü belirten Alphan, "Bu da üzerimizde bulunan baskıların niçin yapıldığını ortaya koyuyor" dedi.
Şevket Kazan ise bunların Türkiye'de hep yapıldığını ifade etti. Kazan, Meclis dışında kalan partilerle Kıbrıs konusunda ortak bir platform kurulması teklifi yaptı. Alphan, konuya sıcak baktıklarını söyledi.

AK PARTİ VE CHP'DEN AYNI ANDA ZİYARET
AK Parti ile CHP'nin SP ziyaretleri çakıştı. Bayramlaşmaya AK Parti'den Grup Başkan Vekili Haluk İpek, Ergun Dağcıoğlu Remziye Öztoprak; CHP'den ise Sinan Yerlikaya, Zekeriya Akıncı geldi. İktidar ve muhalefet partisinin ziyaretlerinin çakışmasında konu Erbakan'ın Kayıp Trilyon Davası'nda aldığı cezaya geldi. Kazan, yargının siyasallaştığını ve yargının siyasetten kurtulmadan dokunulmazlıkların kaldırılmaması gerektiğini ifade etti. Kazan, Erbakan Davası'nda ise delillerin göz önünde bulundurulmadığını, dosyaların incelenmediğini ve şahitlerin dinlenmediğini öne sürdü. CHPli Sinan Yerlikaya ise Erbakan'ın durumuna üzüldüklerini ancak ortada bir mahkeme kararı olduğunu belirtilerek buna uyulması gerektiğini kaydetti. Yerlikaya, Hazine yardımlarının kontrolünün genel başkanların sorumluluğundan çıkartılması gerektiğini söylediler. AK Parti'liler ise bu konuda sessiz kalmayı tercih etti.
AK Parti ve CHP'nin ardından DSP Genel Başkanı Yardımcısı Emrehan Halıcı ve Ayşegül Ocak SP Genel Merkezi'ne geldi. Kazan, Kıbrıs konusu açarak Ecevit'in Başbakan, Erbakan'ın Başbakan Yardımcısı olduğu MSP-CHP Hükümeti'nin Kıbrıs çıkarmasına değindi. Kazan, "Biz o çıkarmaları nasıl yaptık. Kıbrıs'ta 30 seneye yakındır kan dökülmedi, huzur sağlandı. Şimdi eskiye dönülmek isteniyor. Seçim sloganlarında 'Herşey Türkiye için' ile yola çıktılar ama şimdi "Herşey ABD için, ABD'nin menfaati için' diyorlar" iddiasında bulundu.

'BEN EVLENİYORUM' BENZETMESİ
Kazan, AK Parti Hükümeti'nin Kıbrıs politikasını 'Ben Evleniyorum" evindeki Caner ile Tülin'in aşkına benzetti. "Tülin Caner'i istemiyor ama halen Caner ile Tülin evlendirilmek isteniyor" dedi. Kazan'ın 'Ben Evleniyorum'u bu kadar yakından takip etmesi DSP'li Ocak'ı şaşırttı. Ocak, "SP'de Ben Evleniyorum' izleniyor diye espiri yapı.
DSP'nin ardından gelen MHP ve DEHAP'ın ziyaretleri de çakıştı. MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Murat Şevkatli, Kürşat Eser, İsmail Hakkı Köksüz; DEHAP'tan Genel Başkan Yardımcısı Kemal Pekgöz ve Veli Büyükşahin SP'ye ziyarette bulundu. Şevkatli, Kur'an kurslarından ve başörtüsüne çözüm bulamamalarından dolayı kendilerine küs olanların AK Parti'ye oy verdiği savunarak, "Yerel seçimler yaklaşınca AK Parti'den hiç cevap alamamaları nedeniyle taban tekrar bize döndü. Biz bunu hissediyoruz" dedi. AK Parti'nin bu seçimlerde mutlaka ayağının yere basması gerektiğini belirten Şevkatli, "Eğer AK Parti ayağını yere bastıramazsak yaptıklarını doğru olduğunu düşünecek ve kötü şeyler olacak" diye konuştu.
DEHAP'lı Pekgöz ise Kazan'ın bir sorusu üzerine yerel seçimler için SHP ile anlaştıklarını ve seçimlere SHP çatışı altında gireceklerini söyledi. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın yerel seçimlerde aday olmayı düşündüğünü ancak bu konuda henüz karar vermediğin dile getiren Pekgöz, Karayalçın'ın, Mersin Büyükşehir Belediyesi veya Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olabileceği söyledi. Pekgöz, Ümraniye'den Arif Sağ'ın, Kıraç'tan Ferhat Tunç'un aday gösterilmesinin ise ortak kararları olduğunu ifade etti.
EDA - HAN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2004 Pazartesi 16:50:10
Güncelleme :2 Şubat 2004 Pazartesi 17:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?