24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

SSK hastanelerinin devri yasalaştı

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrini öngören tasarı TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı.

Meclis’te kimi zaman tansiyonun yükseldiği görüşmeler sırasında CHP’li üyeler yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu ve rızasız el koyma anlamına geldiğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Anayasa Mahkemesi’nin daha önceki kararlarını örnek göstererek sorun olmadığını dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda 8 saat süren görüşmelerde CHP’nin muhalefetine rağmen kabul edilen yasa, SSK hastaneleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sağlık birimlerinin, Sağlık Bakanlığı’na devrini öngörüyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı, yüksek mahkemeler, Sayıştay, TSK, MİT, üniversiteler, mahalli idareler, mazbut vakıflara ait sağlık birimleri, kapsam dışı olacak.

Bedeli 10 yılda ödenecek

Genel Kurul’da verilen önerge ile SSK’ya ait sağlık birimlerinin taşınır, taşınmaz ve taşıtlarının bedeli komisyonlar tarafından belirlenecek ve bedel 10 yılı geçmeyecek bir sürede ödenecek. Mal varlıklarının rayiç bedeli Hazine tarafından karşılanacak. Ödeme süresi ve şartları, Bakanlar Kurulu’nca belirlenecek. Bedellerle ilgili işlemler en geç 10 yıl içinde tamamlanacak.
Devir tarihinde sürekli işçi kadrolarında çalışanlar, kadroları ile birlikte bakanlığa devredilecekler. Geçmek istemeyen işçilerin, kanuni hakları ödenerek kurum ile ilişkileri kesilecek. Yasa, yayımı tarihinden 1 ay sonra yürürlüğe girecek.

NTV
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 13:33:19
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 13:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?