17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

SSK'lıya özel hastane kolaylığı

Ameliyat olmak için aylarca beklemek zorunda kalan SSK hastaları, bundan böyle sevkini aldıktan sonra istediği özel hastaneye gidebilecek.

Hükümetin, SSK hastanelerindeki hasta kuyruklarını azaltmak için 1 Temmuz 2003 tarihinde başlattığı devlet hastanelerinden yararlanma uygulaması istenen sonucu vermeyince, yeni çözümler üretilmeye başlandı.

Şimdilik 25 hastaneyle anlaşma yapan SSK’nın bu uygulaması, 142 özel hastaneye de cazip geldi ve özel hastaneler, SSK ile anlaşma yapmak için protokol imzalamaya başladı.

İzdiham özele yönlendirdi

Hastanelerin ortak kullanımında SSK hastanelerindeki hasta yoğunluğunun azaltılması hedefleniyordu. Bu yüzden devlet hastaneleriyle yapılan protolle SSK’lılar devlet hastanelerinde sevksiz tedavi olmaya başladı. Ancak bu sorun hastanelerdeki izdihamı gidermedi daha da arttırdı.

Hasta sayısı artıp, hastane sayısı yetersiz kalınca SSK bu kez özel hastanelerle anlaşmaya başladı. Bu uygulama ilk kez ağustos ayı başında istanbul’da hayata geçirildi. Bir aydan daha uzun süreli ameliyat randevusu verilen hastalar sevklerini alıp şimdilik 25 olan anlaşmalı özel hastaneye gidebiliyor.

SSK şimdilik 25 hastane ile anlaşma yaptı

Ancak SSK’nın bu sevkleri çok sayıda özel hastanenin de ilgisini çekti ve 142 özel hastane daha SSK ile anlaşma yapmak için hazırlık çalışmaları yapmaya başladı.

Özel hastanelerde ameliyat olmak isteyen hastalar Kartal, Okmeydanı, Samatya ve Vakıf Gureba SSK hastanelerinden sevk alarak özel hastanelere gidebilecek.

Üstelik, listede yer alan özel hastaneleri de kendileri belirleyebilecek. Özel hastanelerle paket anlaşması yapıldığını söyleyen SSK Sağlık İşleri Bölge Müdürü Doktor Akif Feyzoğlu, bu uygulamadan kurumun zarar etmediğini de açıkladı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 13:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?