27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Star TV satılıyor' iddiası

Doğan Yayın Holding şirkete yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklardaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında çalışmaların halen devam ettiğini bildirdi.

Doğan Yayın Holding'ten İMKB'ye yapılan açıklamada "mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Doğan Yayın Holding'in açıklaması www.medyatava.com web sitesinin Doğan Grubu'nun ikinci büyük kanalı olan Star TV'yi İpek Medya Grubu'na satmak üzere anlaşmaya vardığını iddia etmesinin ardından geldi.

www.medyatava.com iki tarafın bayram boyunca hem İstanbul'da hem Ankara'da süren görüşmeler sonrasında el sıkıştığını belirterek resmi açıklamanın bu hafta içinde yapılmasının beklendiğini bildirmişti. İpek Medya Grubu halen Kanaltürk, Bugün gazetesi ve Bugün haber kanalı olmak üzere üç yayın organını portföyünde bulunduruyor.

Öte yandan, konu hakkında İpek grubu şirketlerinden Koza Anadolu Metal Madencilik'ten de İMKB'ye bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Gurubumuz medya sektöründe büyümeyi, dolayısı ile reklam piyasasından aldığı payı artırmayı hedeflemektedir.

Bu amaca yönelik olarak, oluşabilecek fırsatlarla ilgilenmek ve değerlendirmek niyetindedir. Bununla birlikte, Mevcut durum itibarı ile özel durum açıklaması yapmayı gerektirecek bir durum bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız."
 

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?