18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Straw: AB'deki kriz fırsata dönüşebilir

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, AB zirvesinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, birliğin, en önemli krizlerinden birini yaşadığını belirterek, “kriz gelecekte fırsata dönüşebilir” yorumunu yaptı.

Straw, BBC’ye yaptığı açıklamada, “AB, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığım 4 yıllık ve hükümette bulunduğum 8 yıllık sürede gördüğüm en ciddi krizi yaşıyor. Eli kolu bağlı kalınırsa krizler felakete dönüşür, kalınmazsa bir değişiklik için fırsata dönüştürülebilir” dedi.

İngiliz bakan, krizin fırsata dönüştürülmesinin ödevleri olduğunu vurgulayarak, bunu yapabildikleri taktirde en doğruyu yapmış olacaklarını kaydetti.

AB Dönem Başkanı Lüksemburg, Brüksel’de, AB zirvesi kapsamında bir araya gelen devlet ve hükümet başkanlarının bütçe konusunda uzlaşmaya varamadıklarını duyurmuş, Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, AB’nin derin bir krize girdiğini belirtmişti.

Almanya’nın, 2007-2013 bütçesinde uzlaşma için önemli tavizler verdiğini, Fransa’nın da bu yumuşamayı gösterdiğini belirten Juncker, İngiltere’nin tavrını ise imalı sözlerle eleştirmişti.

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 01:20:55
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 01:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?