23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Su kaynaklarından yararlanamıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin su kaynaklarından yeterince yararlanamadığını belirterek, bunu değiştirmek için çabaladıklarını söyledi.

Güler, Giresun'un Dereli İlçesi Uzundere Köyü'ndeki alabalık çiftliğinde incelemelerde bulunurken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Güler bir soru üzerine Türkiye'nin su kaynaklarını yeterince kullanmadığını, bunu değiştirmek için çabaladıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de su kaynaklarının yüzde 35'ini kullanmaktayız. Geri kalan kısmı maalesef yok olmakta. Aldığımız önlemlerle bu kaderi değiştirmekteyiz. Bütün amacımız Cumhuriyetin 100. yıldönümünde su kaynaklarının yüzde 100'ünü kullanmaktır. Bunu sağlamak için barajlar yapıyoruz. Yeni çıkardığımız Yenilenebilir Enerji Yasası'yla bu durum daha da hızlanmıştır. Sudan daha çok yararlanacağız. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren enerji oranımızı yüzde 38'den yüzde 50'ye çıkardık. Bunun sayesinde de Türkiye'de 32 aydır elektriğe zam yapmamaktayız. İnşallah daha da yapmak istemiyoruz.''
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2005 Pazar 20:22:02
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 09:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?