20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Şükür ile Rivaldo aynı takımda

İKİ yıl aradan sonra yeniden Eskişehirspor Kulübü Başkanı olan Halil Ünal, “Es-Es Süper Lig’e renk ve heyecan katacak” dedi.

Eskişehirspor’u 2 yıl önce Türkiye 2’inci Futbol Lig B Kategorisinden o zamaki adı A Kategorisi olan Bank Asya 1’inci Futbol Ligi’ne çıkardıktan sonra başkanlığı Nebi Hatipoğlu’na bırakan Halil Ünal, yapılan olağan kongrede yeniden kulüp başkanı oldu. Ünal, takımı Süper Lig’e çıkaran Nebi Hatipoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Kulüp Başkanı Halil Ünal, Eskişehirspor’un 12 yıllık Süper Lig özleminin bittiğini belirek kırmızı siyahlı takımın Süper Lig’e renk ve heyecan katacağını söyledi. Ligin üst sıralarında yarışabilecek bir takım oluşturacaklarını ifade eden Halil Ünal şunları kaydetti:

“12 yıllık özlem sona erdi. Eskişehirspor layık olduğu, Türk futbolunun, Türk sporunun, Türkiye’deki futbol otoritelerinin arzu ettiği, layık olduğu Süper Lig’e çıktı. İnanın ki Eskişehirspor Süper Lig’e çok renk katacak. Bizim takımımız Süper Lig’e heyecan katacak. Ama hangi şartlarda nasıl katacağı belli değil. Bildiğiniz gibi Süper Lig’de 18 tane takım var. Bunlardan 3 tanesi küme düşecek. Ama Eskişehirspor’un böyle bir hesabı olur mu? Eskişehirspor hedefli olur, ilkeli olur, aslan gibi bir takım olur. Halil Ünal ve yönetimi iyi futbolcular getirir. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu lig kurtlar sofrası. Lige çıktık, hep yukarı, ibreyi aşağıya çevirmek yok. Biz Eskişehirspor’u ilk 5’e sokma, üst sıralarda yarışabilecek, futbol keyfi verecek, mücadele edecek, genç ancak yıldızlardan da oluşan bir takım haline getireceğiz. Eskişehirspor’un mazisi başarılarla dolu ve müzesindeki kupaların haddi hesabı yok. İnşallah ben ve yönetimim çok çalışacağız, mücadele edeceğiz, yarışacağız, aslan gibi, erkek gibi oynayacağız. Mevcut kadrodan 11 tane futbolcu bırakacağız. Onlar da gençlerden oluşacak. 15 tane de yeni transfer yapacağız. Biz Hakan Şükür ile görüşüyoruz, doğrudur. Biz Rivaldo ile de görüşüyoruz. Eskişehirspor önemli yıldızları getirecek. Eskişehirspon’un ufku, vizyonu dar çerçeveli olmayacak. Biz şunu da biliyoruz, çok para harcamakla iyi bir takım da kurulmaz. Önemli olan az para harcayıp, inanmış takım, iyi takım, mücadele edecek bir takım yapmak lazım. 3 büyük 4 büyük diyorlar. 3 büyük 4 büyük yok. En büyük Es-Es var.”

Kulüp Başkanı Halil Ünal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Eskişehir’e 30 bin kişilik stadyum yapma sözü verdiğini belirterek, “Biz de stadyum yapılana kadar bu işin peşini bırkmayacağız” dedi. Kulübe gelir kazandırmak için ticaretle ilgili çalışmlar yapacaklarını da açıklayan Ünal şöyle konuştu:

“Hangi kulüp dünya kulübü olmuşsa bakın, toplam gelirlerinin üçte birini ticari gelirlerden elde etmiştir. İşte Eskişehirspor’da böyle olacak. Bu büyük taraftar bunu da taşır. Peki ne satacağız? Anasından yeni doğmuş bir bebeğin bezinden, 80 yaşındaki bir dedenin bastonuna kadar Eskişehirspor ürünü yapıp satacağız. Daha sonra takımı şirketleştirip, halka arz edeceğiz. Bu saydıklarım başarının temelinde yatan kriterler. Bizim parolamız bulutlar birleşecek şimşekler çakacak. Geçmişte olduğu gibi o İstanbul’un derebeylerine Atatürk Stadı’nda diz çöktüreceğimiz iyi bir kadro ile geliyoruz. Anadolu’da ilimiz kadar futbolun sevildiği bir il var mı? Maliye Bakanı ile bütçe hakkında konuştuk. 25 milyon lira bütçemiz var dedim. Kendisi de ‘Ne kadar ihtiyacınız var?’ diye sordu. Ben de 40 milyon olsa bu takımı uçururum dedim. O da hallederiz dedi.”

Bu arada Eskişehirspor’un olağan kongresinde 33 kişilik yönetim kuruluna Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen’nin yanısıra aralarında Ayşe Fert Dökmeci’nin de bulunduğu AKP’lilerin de girmesi dikkat çekti. Ayşe Fert Dökmeci 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Eskişehir’de AKP’den 4’üncü sıra millitvekili adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştı. Avukat olan Ayşe Fert Dökmeci, milletvekilliği seçimlerinin ardından Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu üyeliğine getirilmişti.

...
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 17:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?