19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Süper Lig'in yeni takımı

Paşa paşa döndü

Bank Asya 1. Lig play-off serisi final maçında Kasımpaşa normal süresi 1-1 biten maçta, uzatma devreelrinde bulduğu golle Karşıyaka'yı 2-1 yendi ve Turkcell Süper Lig'e yükseldi.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren goller 55. dakikada Erhan ve 113. dakikada Hüseyin'den geldi. Karşıyaka'nın tek golünü ise 2. dakikada Ferhat attı.

MAÇIN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI

Bank Asya 1. Lig Play-off finalinin ardından büyük olaylar çıktı. Kasımpaşa'ya uzatma dakikaları sonunda mağlup olan Karşıyaka'da taraftarlar sahaya indi. Çıkan olaylarda çok sayıda asker, futbolcu ve taraftar yaralandı.

Yenikent ASAŞ Stadı'nda oynanan ve Kasımpaşa'nın uzatma dakikalarında 2-1 kazandığı maçın ardından büyük olaylar çıktı. Kasımpaşa futbolcuları Süper Lig'e çıkma sevinci yaşarken, sahaya inen Karşıyakalı bir taraftar Kasımpaşalı Alparslan'ın kafasına koltukla vurdu. Bu dakikadan sonra ise olaylar patlak verdi. Tribünleri çevreleyen tel örgüleri parçalayan Karşıyaka taraftarı sahaya atladı. Yaklaşık 5 bin Karşıyakalı taraftarın kovaladığı Kasımpaşalı futbolcular soyunma odasına kaçtı. Kasımpaşayı
taraftarların bulunduğu tribüne akın eden Karşıyakalı taraftarlar, Kasımpaşa tribünün koltuk yağmuruna tuttu. Kasımpaşa taraftarı tribünün üst tarafına kaçmak zorunda kaldı. Türk futbol tarihinin en büyük olaylarından birisine sahne olan Yenikent ASAŞ Stadı'nda güvenlikten sorumlu olan jandarma güçleri de olayları yatıştıramadı.

Karşıyakalı taraftarlar jandarmaya da saldırdı. Çok sayıda özel güvenlik görevlisi de taraftarlardan dayak yedi. Karşıyakalı taraftarlar basın mensuplarına da saldırdı ve basın tribününe girdi. Olaylarda çok sayıda asker, futbolcu ve taraftar yaralandı. Sahaya inen taraftarlar yaklaşık yarım saatlik bir çabanın ardından sahadan çıkarıldı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 09:24:32
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 10:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?