19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

'Süperman' öldü

Süperman rolüyle ünlenen Amerikalı aktör Christopher Reeve’in öldüğü açıklandı.

Reeve’in reklam ve halkla ilişkilerini düzenleyen Wesley Combs, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, 52 yaşındaki felçli aktörün kalp yetmezliğinden öldüğünü söyledi.

Combs, New York’taki evinde Cumartesi günü kalbi duran Reeve’in komaya girdiğini ve Pazar günü hayatını kaybettiğini anlattı.

ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde George W. Bush ile John Kerr arasındaki televizyon tartışmalarında bahsi geçen aktör Reeve, kendisi gibi felçli insanlara çare olabilmesi için kök hücre araştırmalarını destekleyen demokrat aday Kerry’ye destek veriyordu.

Reeve, 1995’te attan düşerek felç olmuş ve tekerlekli iskemleye mahkum kalmıştı.

Kazanın ardından tüm hayranlarından gelen destek mesajları yıllardır yaşama bağlamış olsa da Reeve bir televizyon röportajında zaman zaman intihar etmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

Tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşamaya başladıktan sonra katıldığı toplantılar ve kurduğu vakıfla kök hücre deneylerine destek veren Christopher Reeve, bu deneylerde kullanılmak için milyonlarca dolar bağış toplamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri başkanlık adaylarından John Kerry, Cuma günü Başkan George Bush’la katıldığı televizyon tartışmasında, bu deneylere destek verdiğini söylemiş, yapılacak deneylerin Christopher Reeve gibi pekçok kişiye yardımcı olacağını savunmuştu.

BBC TÜRKÇE
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 12:21:19
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 18:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?