18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Şüpheli olaylar mercek altında

Başbakanlık'ta bir hafta içerisinde yaşanan 4 şüpheli olayı savcılık araştıracak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakanlık çevresinde bir hafta içinde üst üste yaşanan olayların birbirleriyle bağlantılı olup olmadığını araştırmak için Cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Başbakanlıkta yaşanan iki olay; biri, akli dengesi bozuk olduğu belirtilen şahsın silahını ateşlemesi, diğeri bir başka şahsın kendini ateşe verme girişimi...

Olayların savcılığa intikal etmesiyle Başbakanlıkta 2 değil hafta içerisinde 4 olayın meydana geldiği ortaya çıktı.

Başsavcılığın yazısına göre 7 Kasım'da Dicle Haber Ajansı adına kayıtlı tanıtım kartı bulunan Turan Titiz, Başbakanlık önünde gizli çekim yaparken yakalandı.
4. olay ise 8 Kasım'da cereyan etti.

''Başbakan'a Kuran-ı Kerim'den mesaj getirdim." diyen Ali Uçaner isimli bir şahıs korumalar tarafından etkisiz hale getirildi.

Başbakanlık Merkez Bina önünde hafta içerisinde yaşanan olayların üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Olayların soruşturulmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır görevlendirildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı gönderilerek ''Farklı zamanlarda meydana gelen olaylar bir biriyle bağlantılı mı, olayların terör örgütleriyle ilişkisi var mı" şüphesinin kapsamlı bir şekilde araştırılması istendi.

...
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2012 Pazar 13:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?