26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Süre yarın sona eriyor

Tekel işçilerine, 4-C’ye geçmeleri için tanınan sürenin sonuna gelindi. Hükümet’in 4-C’yi kabul etmeleri için Tekel işçileri için verdiği süre yarın (2 Mart) sona eriyor.

Ancak Tek Gıda-İş yönetiminin, 4-C’de süre uzatımıyla ilgili açtığı davanın yarın olumlu sonuçlanması durumunda, işçiler için yeni bir süreç başlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın işçilere, eylemin bitirilmesi için verdiği süre ise dün doldu. Ancak Ankara Valisi Kemal Önal, müdahale olmayacağı sinyali verdi. İşçilerin bir kısmının memleketlerine dönüş hazırlığı yapması da dikkat çekti.

Gözler Danıştay’da

Danıştay kararını açıklarsa Türk-İş Genel Sekreterliği’nden istifa eden Mustafa Türkel, istifa gerekçesini açıklayarak, Tekel işçilerinin bundan sonraki eylem planıyla ilgili bilgi verecek. Danıştay’dan olumlu haber gelmesi halinde işçilerin çadırlarını törenle kaldıracağı belirtildi. Tekel işçilerini dün de sinema sanatçısı İlyas Salman ziyaretti ve eyleme destek verdi.

Çarpık özelleştirme

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise, partisinin Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Tekel işçilerinin eylemine değinerek, olayın çarpık bir özelleştirme uygulamasının getirdiği sonuç olduğunu söyledi. Tekel’in yok pahasına satıldığını
öne süren Baykal, “Yabancı sigara tekellerinin, monopollerinin talepleri doğrultusunda kendi Tekel’inizi boğacak, yabancı tekellerin önünü açacaksınız ve oralarda çalışan insanları adam yerine koymayacaksınız, işini elinden alacaksınız. Türkiye de sana hak verecek, olur mu öyle bir şey?” diye konuştu.

Kimseye zararları yok

Baykal, işçilerin, “Bu haksızlık karşısında, büyük bir olgunlukla, kimseye zarar vermeden, gaz, cop yiyerek, bugünlere kadar direnişini getirdiğini” ifade etti. Baykal, “‘Ayın sonuna kadar izin verdik, yakacağız, yıkacağız, dağıtacağız’... Dağıtacaksın da ne olacak?” dedi.

Malatya’da Bakan sanıp valiye yumurta attılar

MALATYA’da Tekel işçilerinin kurduğu çadırın önünden geçen Vali Ulvi Saran’ın makam aracına işçiler yumurta attı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’ın aracı sanarak TOKİ’deki yemekten dönen Vali Ulvi Saran’ın makam aracını, Paşaköşkü Mahallesi’nde İşçilerin kurduğu çadırın yanından geçtiği sırada bazı Tekel işçileri önce durdurmaya çalıştı, ardından yumurta atmaya başladı.

Vali Saran, “Bir kızgınlık işareti, başka bir şey değil” dedi. İşçiler, araçta bakan olduğunu sanarak yumurta attıklarını belirterek, Vali Saran’dan özür diledi.

...
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 09:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsa TOPALOĞLU IP: 78.174.203.xxx Tarih : 1.03.2010 12:07:40

Bunlar toplumun sorunlarından kopmuş.. Seçimlerde, nasıl yalakalaşacaklarını göreceğiz.. Yetmeyecekkkkkkk...