17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Suriye kaynakları: Arap - Kürt çatışması yalan

Suriye'nin Kamışlı İlçesi'nde dün oynanan bir futbol maçı öncesi çıkan kavganın "ayaklanmaya dönüştüğü" haberlerinin  "provokasyon" amaçlı  "psikilojik savaş"ın bir parçası oludğu bildirildi. Kenthaber'e konuşan Arap diplomatik kaynaklar, olaylar sonrası 52 kişinin öldüğü ve ayaklanma çıktığı haberlerini yalanladılar.

Uluslararası ajanslar başta olmak üzere, çok sayıda yayın kuruluşu, Kamışlı'da dünkü futbol maçı sonrası çıkan olayların Kürt - Arap çatışmasın dönüştüğünü haber verirken, Suriye kaynakları bu haberleri yalanladı. Kenthaber'e bilgi veren Arap diplomatik kaynaklar, "Futbol maçı öncesi çıkan kavgada 3 kişi yaşamını yitirdi. Ama maçtan sonra olayların devam ettiğine ilişkin haberler tamamen yalan" dediler.

Bu tür haberleri, "provakasyon" amaçlı "psikilojik savaş" malzemesi olarak değerlendiren kaynaklar, "Bölgede bir Kürt - Arap çatışması tezgahlanmak isteniyor" görüşünü dile getirdiler.

Anadolu Ajansı'nın servise koyduğu "Suriye'de ayaklanma" başlıklı habere kaynak gösterilen Suriye İlerici Demokrat Kürt Partisi Genel Sekreteri Abdülaziz Davud'un ülke dışında yaşadığına dikkati çeken kaynaklar, "dışardan bazı eller"in Suriye'yi karıştırmak için sıradan bir futbol kavgasını kullandıklarını belirttiler. Kaynaklar, "Diyarbakır'da yaşanan  bir futbol  kavgasını Türk - Kürt çatışması olarak değerlendirmek ne kadar yanlışsa, Kamışlı'daki olayı da Kürt - Arap çatışması olarak göstermek o kadar gerçek dışıdır" diye konuştular.

Kamışlı şehrinde birinci lig takımlarından 14. sırada bulunan El Cihad ile 6. sırada bulunan El Futuva takımlarının taraftarları arasında maç öncesi kavga çıkmıştı.

Haber ajansları kavgada 5 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirmişti. Görgü tanıklarına göre, kasabanın futbol takımıyla, yakındaki "Deir el Zur" kasabasının maçını 5-7 bin kişi izliyordu.

Kavganın, konuk takımın izleyicilerinin, Kameşli taraftarlarına sopa ve taşlar fırlatmaları üzerine başladığı öne sürüldü

 

KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Mart 2004 Cumartesi 18:34:32
Güncelleme :13 Mart 2004 Cumartesi 23:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?