18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Suriye sınırına 4 Sınır Ticaret Merkezi daha

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gaziantep’e Suriye Konsolosluğu ve Suriye sınırında 4 yerde sınır ticaret merkezi kurulacağı müjdesini verdi.
Bakan Tüzmen, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın Türkiye’yi ziyareti esnasında yapılan ikili görüşmeler sonucunda Gaziantep’te Suriye Konsolosluğu açılması ve Suriye sınırında 4 sınır ticaret merkezi kurulması kararlaştırıldığını bildirdi.

Suriye ile ticaret yapan ihracatçı ve işadamlarının Ankara’dan vize alma çilesinin de artık sona erdiğini ifade eden Tüzmen, açıklamasında, Suriye Konsolosluğu’nun açılmasının, Gaziantep ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
Suriye sınırındaki Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Kilis illerinde kurulacak olan sınır ticaret merkezlerinde her iki ülkenin tespit edeceği malların satışa sunulacağını belirten Tüzmen, bu ürünlerin bazı vergilerden muaf olacağını vurguladı.
Geçen yıla göre Suriye’ye yapılan ihracatın yüzde 70 oranında arttığına dikkat çeken Tüzmen, sınır ticaret merkezleri konusunda İran’la da benzer bir anlaşmanın yapıldığını bildirdi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 13:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?