18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Suriye'de BM konvoyuna saldırı

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde yol kenarına yerleştirilen bir bomba, Birleşmiş Milletler (BM) gözlemci heyetinin konvoyuna eşlik eden bir askeri aracı vurdu.

Yol kenarına konan bombanın patlaması sonucunda, hükümet yanlısı El Dünya televizyonunun bildirdiğine göre sekiz asker yaralandı.

Saldırı, BM gözlemci heyeti başkanı General Robert Mood'un da bulunduğu konvoyun geçişinden saniyeler sonra gerçekleşti.

Konvoyda bulunan 12 kişiden hiçbirinin patlamadan etkilenmediği bildirildi.

Yahya isimli Suriyeli bir asker Associated Press'e olayı, "Bomba patladığında, BM konvoyunun, koruma amacıyla arkasından gidiyorduk" diye anlatırken, biri üsteğmen altı askerin yaralandığını söyledi. Yahya, içinde bulundukları askeri aracın, konvoyu, en az 100 metre geriden takip ettiğini sözlerine ekledi.

MUHALİFLER REJİMİ SUÇLADI

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Ancak Suriye muhalefeti, düzenlenen saldırıdan Esad rejimini sorumlu tuttu.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) yetkililerinden Samir Naşar, Suriye halkı gözlemcilerin sayısının artmasını isterken, bu tür saldırılarla rejimin gözlemcileri ülkeden uzak tutmayı amaçladığını belirtti.

ŞAM'DA YEDİ ASKER ÖLDÜ

Bu arada Suriyeli muhaliflerin, Şam'ın banliyölerine asker taşıyan bir otobüse düzenledikleri saldırıda, en az yedi Suriye askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsyancıların aktardığı habere göre, yerel saatle sabah 09.30 sularında roket güdümlü el bombalarıyla İrbin semtinde gerçekleştirilen saldırıda, çevredeki bazı binaların da hasar gördüğü, ancak içlerinde kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Şam'ın çevresindeki yerleşim bölgelerinden biri olan Irbin, geçen Ocak'ın sonuna kadar isyancıların denetimindeydi.

Suriyeli muhaliflerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu komutanı Riyad El Esad, "saldırıları yeniden başlatma" tehdidinde bulunmuştu.

Esad, Londra'da yayımlanan Arap yanlısı Şark El Avsat gazetesine yaptığı açıklamada, Şam yönetiminin ateşkese saygı göstermediğini belirterek, "Halkımız, onları savunmamızı istiyor" diye konuşmuştu.

...
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 10:42:05
Güncelleme :10 Mayıs 2012 Perşembe 10:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?