19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Suriye'deki yangına Türk müdahelesi

Suriye’deki orman yangınında bir kişinin öldüğü, 60 kadar kişinin de yaralandığı bildirildi.

Türkiye’nin de yardımıyla büyük ölçüde kontrol altına alınan yangından etkilenen köylerde çok sayıda ev de yandı.

Bir köyün tahliyesi sırasında ölen kişinin sakat olduğu bildirildi.

Lazkiye’ye bağlı Rasel Basit nahiyesinde, Karaduran dağının güney eteklerinde çıkan ve 1000 hektarda kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarına başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı’na ait 3 adet C-130 tipi uçağı, Suriye’nin, Lazkiye kentindeki Karaduran Dağı’nda etkili olan orman yangınının söndürme çalışmalarına katıldı.


Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de devam ettiği bildirilen orman yangını ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği ile irtibat sağlanarak bilgi alış-verişinde bulunulduğu belirtildi.


Açıklamaya göre, Lazkiye vilayetinin Rasel Basit nahiyesi Karaduran dağının güney eteklerinde 4 kilometrekarelik alanda etkili olan yangında bir köyün tamamen yandığı, 25 köyün ise boşaltıldığı ve bir kişinin de hayatını kaybettiği bilgisi Hatay Valisi Abdülkadir Sarı tarafından bildirildi.

UÇAK VE HELİKOPTER SEVKEDİLDİ


Hatay Valiliği’ne mesaj çekilerek, Lazkiye Valiliği ile koordinasyon sağlanması ve söndürme çalışmalarına katkı sağlamak üzere ilk etapta yeterli miktarda ekip ve ekipmanın temini ve olay yerine sevkı istenildi. Hatay Valiliği’nce Yayladağ, Samandağ ve Hatay belediyelerine ait 3 itfaiye aracı Samandağ Kaymakamı koordinasyonunda yangın mahalline sevk edildi.


Açıklamada, ayrıca Hatay Valiliği’nin söndürme amaçlı uçak ve helikopter talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na ait 3 adet C-130 tipi uçağın yangın mahalline sevk edilerek, yangın söndürme çalışmalarına başladığı ifade edildi.


Çevre ve orman Bakanlığı Yangın Hareket Merkezi’ne ait bir helikopterin de bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

YANGIN KONTROL ALTINDA
Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hatay Valisi Abdülkadir Sarı’dan alınan bilgilere göre, saat 09.45 itibariyle yangın kontrol altına alınmıştır.”denildi.

AA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 13:48:21
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 13:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?