18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sürücülere bayram uyarısı

Ankara - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday, Kurban Bayramı öncesi sürücüleri uyararak, trafik kural ve işaretçilerine uymalarını, dikkatli olmalarını, yeterince dinlenmelerini ve trafikte sabırsızlık göstermemelerini istedi.

Günday, yaptığı yazılı açıklamada, son iki yılda Kurban Bayramı tatillerinde günde ortalama 15 kişinin yollarda hayatını kaybettiğini anımsattı.

Türkiye’nin yük taşımacılığının yüzde 95’ini tek başına karayollarının çektiğini belirten Günday, mevcut kamyon ve TIR’ların 70-80 bininin bayram trafiğinde yol aldıklarını kaydetti. Kamyonların trafik kazalarına yol açmasının temel nedeninin ülkedeki yolların yüzde 90’ının ayrılmış yol olmamasından kaynaklandığını ifade eden Günday, "Kamyonlar trafik hızını yavaşlattığı için diğer araçlar hatalı sollama yapıyor. Uykusuz ve dinlenmeden yola çıkma, trafik işaret ve kurallarına uymama, sabırsızlık gösterip aşırı sürat ve hatalı sollama yapma, karayollarının kör noktaları olarak tabir edilen kaza riski yüksek yerlerin bilinmemesi kazaları artıran en önemli etkenler arasında yer alıyor" dedi.

Günday, sürücülerin trafik kural ve işaretçilerine uymalarını, dikkatli olmalarını, yeterince dinlenmelerini ve trafikte sabırsızlık göstermemeleri gerektiğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 21:28:52
Güncelleme :15 Ocak 2005 Cumartesi 21:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?